20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

THY'den hostes açıklaması

THY: Hosteslerin giderek azaldığı yönündeki iddialar gerçek dışı


THY, "şirketteki hosteslerin giderek azaldığı, erkek kabin görevlisi sayısının arttığı" yönündeki iddianın gerçek dışı olduğunu bildirdi.

 

 


THY Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, bugünkü bir gazetede, "Türk Hava Yollarında stewardlar (erkek kabin görevlisi)
artıyor, hostesler giderek azalıyor" başlıklı köşe yazısının yayınlandığı belirtildi. "Köşe yazısında yer alan iddialar, araştırma ve sorgulama yapılmaksızın, sadece bir kişinin tek bir gözlemine dayalı olup, tamamen gerçek dışıdır" denilen açıklamada, 31 Ocak 2008 itibariyle THY Anonim Ortaklığında toplam 2 bin 615 kabin memurunun görev yapmakta olduğu kaydedildi. Bunlardan bin 936’sının kadın, 679’unun da erkek kabin memurundan oluştuğuna işaret edilen açıklamada, "Bütün operasyonlarını uluslararası havacılık standartlarında yürüten THY’nin bay-bayan kabin memuru oranı da uluslararası şirketlerle benzer yapıdadır" bilgisine yer verildi.

Türkiye’nin çok satan ulusal gazetelerinden birinde "böylesine gerçek olmayan iddiaların" yer almasının üzüntüyle karşılandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Daha önce de benzer yayınlarda yer alan bu tür iddiaların gündeme getirilerek, uluslararası havacılık arenasında boy gösteren, dünya devleriyle rekabet eden, hızla büyüyen ulusal hava yolu markamıza zarar verilmeye çalışılmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bu durum, sadece ülkemizin bayrak taşıyıcı şirketi olan kurumumuza değil, Türkiye’ye de zarar vermektedir. Uygulamalarımızda bir yanlışlık varsa, bunun araştırılarak kamuoyuna doğru bilgilerle aktarılmasına ve her türlü yapıcı eleştiriye açık olduğumuzun da bilinmesini isteriz. Çünkü her eleştiri bizim için yeni bir ödevdir." THY’nin, bayrak taşıyıcı olarak Türkiye’yi temsil ettiğinin unutulmaması gerektiği vurgulanan açıklamada, "ortak değer olan THY’nin, bilgi ve belgeye dayanmayan yanlı haberlerle yıpratılmamasının beklendiği" duyuruldu.

..
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 00:27:18
Güncelleme :1 Mart 2008 Cumartesi 00:36:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?