26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

TMSF Mey'in teklifine sıcak bakıyor

TMSF, Burgaz Rakı'da Mey'in 62 milyonluk teklifine sıcak bakıyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) 82.5 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkardığı Burgaz Rakı için dün düzenlenen ihalede Mey İçki 62 milyon dolarlık teklif verdi. TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, "Yüksek fiyatı deneyelim dedik. Ama verilen fiyat fena görünmüyor. Bugün Mey'le pazarlık yapacağız" dedi.
İhaleyi değerlendiren TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ise şirket için bir düşük bir de yüksek iki değerleme yaptıklarını belirterek, ihaleye yüksek fiyatla çıkmayı denediklerini dile getirdi. Mey İçki'nin verdiği fiyatın belirledikleri diğer fiyata çok yakın olduğunu anlatan Ertürk, "Genellikle ilk ihalede evet demeyiz. İkinci ihalede deriz. Ancak bu kez farklı bir yöntem uygulayacağız" diye konuştu. Ertürk, ihale bedeli içinde şirketin stoklarının bulunmadığını, bunun da verilen fiyatın biraz daha yükselmesini sağlayacağını da söyledi.


TMSF, amme borçlusu Garipoğlu Grubu Şirketlerinin Burgaz Alkollü İçecekler Üretim Tesisi varlıklarından 5411 sayılı Bankacılık Kanunu hükümlerine göre oluşturduğu Burgaz Alkollü İçecekler Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü satışa çıkardı.
Fon'un Esentepe'deki binasında gerçekleştirilen ihalede tek katılımcı olan Mey İçki'nin dün verdiği kapalı zarf teklifi okundu. Mey İçki Burgaz Rakı için peşin bedel olarak 62 milyon dolar teklifte bulundu.
Satış Komisyonu Başkanı Taner Yalçın, Mey İçki adına ihalede hazır bulunanlara bu teklifi revize edip etmeyeceklerini sordu. Katılımcılar herhangi bir artırımda bulunmayacaklarını ifade ettiler.
Taner Yalçın, verilen teklifin muhammen bedelin altında olması nedeniyle sonucun Fon Kurulunda görüşüleceğini belirterek, Fon Kurulunun ihaleye pazarlıkla devam edilip edilmeyeceğine karar vereceğini bildirdi.
Kurulun ihaleye pazarlık usulu ile devam edilmesine karar vermesi halinde, pazarlık 7 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilecek

Referans
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 20:06:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?