16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

TMYK'dan teyakkuz vurgusu

Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısında, terörün ne zaman, nerede ve hangi şartlarda ortaya çıkacağının bilinmemesi gerçeğinden hareketle ''sürekli olarak teyakkuz halinde bulunulması'' gereği vurgulandı.

Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısının ardından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

''Terörle Mücadele Yüksek Kurulu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in başkanlığında 12 Eylül 2007 günü saat 14.00'te Başbakanlık'ta toplanmıştır. Toplantıda terörün ne zaman, nerede ve hangi şartlarda ortaya çıkacağının bilinmemesi gerçeğinden hareketle sürekli olarak teyakkuz halinde bulunulması gereği vurgulanmıştır.

Bu çerçevede ilgili güvenlik ve istihbarat birimlerimizin sunduğu bilgiler ışığında terörle mücadele alanında yürütülmekte olan çalışmalar değerlendirilmiş ve önümüzdeki dönemde alınacak tedbirler görüşülmüştür. Ayrıca terörle mücadele kapsamında yürütülen ekonomik ve sosyal tedbirlerin uygulanma durumu bir kez daha gözden geçirilmiştir.

Terör örgütünün komşu bir ülkede üslenerek ülkemize karşı yürüttüğü terörist faaliyetler ele alınmış ve terör ile mücadelede ilgili tarafların etkin bir işbirliği yapmalarının önemi vurgulanmıştır.

Toplantının daha önce belirlenen gündeminde olmamakla birlikte 11 Eylül 2007 günü Ankara'da güvenlik kuvvetlerimizin üstün gayret ve dikkati neticesinde ele geçirilen patlayıcı ile ilgili değerlendirmeler de yapılmış ve halkımızın huzuru ve güvenine kastedebilecek benzer teşebbüslere karşı alınabilecek önlemler üzerinde durulmuştur.''

Toplantıya Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreter Vekili Tümgeneral Atila Onkök, Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Rafet Akgünay, MİT Müsteşarı Emre Taner, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal katıldı.

Çiçek, toplantıya ilk kez başkanlık etti.

A.A
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2007 Çarşamba 23:49:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?