22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Tokat'ta feci kaza: 4 ölü, 28 yaralı

Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde kamyonla yolcu otobüsünün çarpıştığı kazada 4 kişi öldü, 28 kişi de yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre kaza, D-100 Karayolu'nun 21. kilometresi, Darıdere mevkiinde, soğan yüklü kamyonla, yolcu otobüsünün kafa kafaya çarpışması sonucu meydana geldi. İbrahim Dinçhellaç yönetimindeki 61 K 1609 plakalı kamyon, Ardahan'dan İstanbul'a gitmekte olan Hasan Çankaya idaresindeki 34 YDS 62 plakalı yolcu otobüsüne, yoğun kar yağışı ve tipi nedeni ile henüz belirlenemeyen bir nedenle çarpıştı. Kazanın etkisi ile yolcu otobüsü adeta iki parçaya bölünürken, otobüste sıkışan yolculara ilk olarak yoldan geçen vatandaşlar müdahale etti. Olay yerine gelen kurtarma ekipleri tararından yaklaşık 3 saat süren çalışmalarda, son olarak otobüsten Cemalettin Polat yaralı olarak çıkartıldı. Yaralı olarak kurtulan 16 yolcu Reşadiye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alırken, diğer yaralılar Tokat ve Niksar Devlet Hastanelerine sevk edildi. Kurtarma çalışmaları sırasında D-100 Karayolu trafiğe kapatıldı. Yaklaşık 50 yolcu otobüsü, kamyon ve otomobil yolda uzun kuyruklar oluşturdu. 

Tokat Valisi Erdoğan Gürbüz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Mustafa Önsel, İl Emniyet Müdürü İhsan Ünal, Reşadiye Kaymakamı Aytekin Yılmaz, Reşadiye Belediye Başkanı Rafet Erdem, Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin olay yerinde incelemelerde bulundu. Vali Gürbüz, kazanın sebebinin yapılan araştırma sonucu ortaya çıkacağını söyledi. Yaralıların tamamının, anında müdahale ile kurtarıldığını belirten Gürbüz, yaralıların genel durumunun iyi olduğunu kaydetti. 

Kaza sonrasında Reşadiye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralıların isimlerinin; İlhanettin Güler, Aysel Altın, Meryem Altın, Rabiya Altın, Fazile Özdemir, Muhammet Ali Özdemir, Oktay Ak, Selçuk Ak, Alaattin Koçak, Hanife Akdeniz, Samet Yalçın, Sabri Ayget, Sait İpek, Alaatin Kaya, Celil Deniz, Mirali Balcı, Nurhayat Balcı, Yusuf Ayget, Yasettin Özyıldırım olduğu açıklandı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2007 Salı 09:12:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?