18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Tolon: Kürt milliyetçiliği tehdit ediyor

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, ``2004 yılının ortalarından itibaren yaşanan gelişmelerle bölücülük, etnik Kürt milliyetçiliği hiç olmadığı kadar ülkenin, vatanın bölünmez bütünlüğünü tehdit eder bir hal kazanmıştır`` dedi.

Tolon, Ulusal Güvenlik ve Stratejik Araştırmalar Derneği`nin düzenlediği ``Ulusal Bir Sorun: Terörizm ve Türkiye`` konferansında yaptığı konuşmada, Türkiye`nin cumhuriyetin kuruluşundan beri terörle uğraştığını belirtti.
Emekli Orgeneral Tolon`un konferansta dile getirdiği görüşleri özetle şöyle: ``-2004 yılının ortalarından itibaren yaşanan gelişmelerle bölücülük, etnik Kürt milliyetçiliği hiç olmadığı kadar ülkenin, vatanın bölünmez bütünlüğünü tehdit eder bir hal kazanmıştır. -Alt-üst kimlik tartışmalarıyla terör örgütüne moral veriliyor.

Bir parti ve belediyeleri terör örgütüne destek sağlıyor. -Türkiye`de federal yapı oluşturularak bağımsız bir devlet kurulması amaçlanıyor. Gereken tedbirler alınmazsa, ülkenin terör, etnik çatışma ve bölünme içine sürüklenmesi çok muhtemeldir.

-Batı`da, bölücü hareketleri güçlendiren ve destekleyenler Lozan`ın rövanşını alarak, Sevr`e geri dönüşün ortamını hazırlamak istiyor.

-Atatürk devrimlerine direnen irticai unsurlar ile 2. cumhuriyetçi aşırı solun Türkiye Cumhuriyeti`nden 2. rövanşı alma çabası da terörizm olarak yansıyor.

-Türkiye`de uzun yıllardır tüm uğraşlara, çabalara rağmen, devletin bütün organlarıyla koordineli şekilde terörle mücadeleye katılımını üzgünüm ki göremedim. -3 defa askeri yönetim oldu. Bu dönemlerde başörtüsü sorun olsaydı, o takdirde başörtüsü imalatı, satışı, kullanımı yasaklanırdı. Demek ki ortada bir başörtüsü sorunu yok, sıkma baş sorunu var.`` Konuşmasında Şemdinli olaylarına da değinen Tolon, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt`ın Şemdinli`deki olaylarla ilgili söylediği sözün de eksik aktarıldığını ifade etti. Tolon, sözkonusu astsubayı 14 Mayıs 1997`de Kuzey Irak`taki Çevik Operasyonu`ndan kendisinin de tanıdığını söyledi.

aa
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2005 Pazartesi 17:47:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
akansel IP: 85.102.144.xxx Tarih : 26.12.2005 23:23:14
ne yazık ki günaydın paşam ... siz yeni mi farkına vardınız.. osmanlı zamanında ki şeh sayit ayaklanmsından bu güne oluşan sistemli bir kürt milliyetçiliği...