28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Topbaş: Silikon Vadisi projesine başlandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ``Silikon Vadisi``nin İstanbul`un en önemli vizyon projelerinden birisi olduğunu belirterek, kentin 6 noktasındaki çalışmalar sonucunda yer tespitinin yapıldığını, çalışmalara start verildiğini bildirdi.

Topbaş, Feshane Kongre Merkezi`nde 1631 kişi için yapılan konut kurası çekiminin ardından, basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

Silikon Vadisi ile ilgili sorular üzerine son 1 yıldan beri bu konu üzerinde çalışmalar yaptıklarını, yurtdışında da bu alanda, gelişmiş silikon vadileri üzerinde inceleme ve değerlendirmeler gerçekleştirdiklerini anlatan Topbaş, şu bilgileri verdi: ``İstanbul`un 6 noktasında yapılan çalışmalar sonucu yer tespiti yapıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın danışmanı Reha Denemeç, Müsteşarı Ömer Dinçer, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ve benim de katıldığım bir toplantıda detaylı görüşmelerimiz oldu. Arazilerin noktaları, artı ve eksi değerleri her şeyiyle bir değerlendirme yapıldı. Geçen hafta itibariyle de nihai bir nokta üzerinde duruldu. Bu noktayı Başbakan Erdoğan açıklayacak. Bunun her türlü altyapı, proje ve planlama noktasında Büyükşehir Belediyesi görevlendirildi. Bu proje, ilgili üniversitelerin, yatırımcı şirketlerin, İSO ve İTO`nun da bir miktar paya sahip olacağı bir şirket tarafından gerçekleştirilecek. Bunun startını verdik.``

Toplu ulaşımda daha kaliteli ve rekabetçi bir hizmet anlayışını getirmek istediklerini vurgulayan Topbaş, şunları kaydetti: ``İETT`nin varlığı devam edecek, ama İstanbul`un büyüyen alanlarına artık İETT`nin gitmesi yerine, bu hizmeti özel sektörle yapmayı düşünüyoruz. Vatandaşın otobüse binerken birkaç şirketi tercih edebilmesini istiyoruz. Düşüncemiz halk otobüsü niteliğinde değil. Çok daha faklı olacak.`` Topbaş, 1 Şubat`tan itibaren tek bilet sisteminin uygulamaya gireceğini de belirterek, vatandaşların Büyükşehir Belediyesi`nin işlettiği tüm toplu ulaşım araçlarında 90 dakika içinde tek biletle seyahat edebileceklerini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2006 Pazartesi 19:00:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
akansel IP: 85.99.135.xxx Tarih : 31.01.2006 00:28:09
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI, KADİR TOPBAŞ'I TOPLU ULAŞIM ÇALIŞMALARINI TAKDİR EDİYORUM.. BURSA'NIN MERKEZ İLÇESİ GEMLİK, BURSA MERKEZE 30 KM. BU 30 KM'LİK YOLU MİNİBÜSLER İLE İKİ VEYA ÜÇ AKTARMA İLE BİR VEYA BİR BUÇUK SAAT İÇİNDE GİDİYORUZ.. MİNİBÜSLERİN ÇOĞU ESKİ VE SAATLERİ BELLİ DEĞİL ..BU ZORLUKLAR ALTINDA İŞİMİZE VE OKULLARIMIZA GİDİP-GELEBİLİYORUZ.. BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİNDE AB YOLUNDA TOPLU ULAŞIMA GEÇMESİNİ VE GEMLİK-BURSA MERKEZ ARASI DİREK BELEDİYE OTOBÜSLERİNİN KONULMASINI TALEP EDİYORUZ.. SAYGILARIMLA