27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Topbaş kadın parkına karşı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bağcılar Belediyesi tarafından hizmete açılacak olan "Kadınlara özel park" uygulamasının doğru olmadığını belirtti. 

Başkan Topbaş'ın Dolmabahçe'de Cumhuriyet'in 83. yıldönümü kutlamalarıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının Bağcılar İlçesi'ne yapılacak olan kadınlara özel park uygulamasının nasıl bulunduğunu sorması üzerine Topbaş, "Mekanların ayrıştırılmasını doğru bulmuyorum. Artık dünyanın global köy haline geldiği bir yerde ayrıştırılmış mekanların oluşturulması pek kolay izah edilemiyor. Henüz açılışı yapılmamış, nihai noktaya gelmemiş. Bu konudaki eleştirileri ikaz noktasında alacaklarına inanıyorum" dedi. 

Topbaş, toplum içerisine halen evinden dışarı çıkmayan, ortak mekanları kullanmayan insanların olduğunu ve bunun, o insanları çekebilmenin, onları bir araya getirebilmenin bir adımı olarak düşünüldüğünün altını çizdi. 

Topbaş, Feyzullah Kıyıklık'ı İstanbul ilçeleri içende en başarılı belediye başkanları içinde gördüğünü belirterek, "İstanbul'da yerel yönetimlerde en başarılı olarak gördüğüm gerçekten Feyzullah Bey'dir. İki yıl orada ilçe başkanlığı yaptığım için o bölgenin 1992 yerel seçimler öncesi halini çok iyi biliyorum. Feyzullah Bey'in başarısını hissi olarak değerlendirmiyorum. Gerçekten Bağcılar'ı bağ yaptı ve bakımını yaptı. İstanbul'da en fazla park yapılan alanlar, yollarıyla, her şeyiyle mükemmel hale getirdi. Bundan dolayı başarılı bulduğum bir belediye başkanı olduğunun altını çiziyorum" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 18:46:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?