29
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Toplu ulaşıma zam yolda

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında ulaşıma zam konusunun gündeme geldiğini belirterek, toplantının devam ettiğini, kararın bugünlerde mi yoksa haftaya mı uygulanması konusunun henüz netleşmediğini söyledi. 

Makamında gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, minübüsçülerden gelen talep üzerine konunun görüşüldüğünü ve zammın yüzde 15-16 oranında olacağını bildiren Gökçek, "Karar UKOME'den çıkmak üzere. Taşıma ücretinde toplu bilet 1.2 YTL'den 1.4 YTL'ye çıkacak. Tekli bilet de 1.5 YTL'den 1.7 YTL'ye çıkacak. Minibüsler de 1.7 YTL olacak. Uzun güzergah üccetleri de 2 YTL'ye yükselecek" dedi.

Gökçek ayrıca "CHP'de Murat Karayalçın dışında bana karşı çıkartabilecekleri ve bulabilecekleri başka bir aday yok. Bunu aylar önce söylemiştim ve haklı çıktım" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bu seçimi kendi geleceği için milat olarak gördüğünü savunarak, "Eğer Baykal seçimlerden başarısız çıkarsa yani örneğin DSP'de sol kısmi olarak toparlanırsa bu CHP'nin ve Baykal'ın sonu demektir" dedi. Gökçek, şöyle devam etti:

"Kendini kurtarabilmek için oy çıkarabilecek herkesi etrafında topluyor. Bu Baykal'ın arka plandaki korkusudur. Geçen seçimlerde CHP, Yılmaz Ateş'le girmiş ve yüzde 12 oy almıştı. Buna karşılık Karayalçın yüzde 20 almıştı. Başına geleceği bildiği ve 'Baykal yok oldu, bitti' dedirtmemek için Karayalçın'a sarılacaktır. Baykal'ın istese de istemese çaresi yoktur. Seçimlerde benim çekindiğim hiç bir aday da yok. Karayalçın'ın aday olmasından da çok mutlu olurum."

AA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 18:53:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?