30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Toprak altında yaşam mücadelesi

Ankara Elmadağ'da bir inşaatta meydana gelen göçük sonrası 2 işçi toprak altında kaldı. İşçilerin kurtarılması için ekipler ve vatandaşlar yoğun çaba sarfetti.

İlçede bulunan ve yapımına yeni başlanan inşaatın istinad duvarı yapımı sırsında toprak kaydı. Gümüşpala mahallesinde bulunan ve temel çalışmaları devam eden inşaatın işçilerinden Mehmet Karaca (46) ve Galip Karaca (42) borulardan sızan suyun toprağı yumuşatması sonucu bir anda üzerlerine gelen toprağın altında kaldı.

İnşaatta demir bükerken üzerlerine aniden gelen toprak yığınlarından kaçamayan talihsiz işçilerin yardımına iş arkadaşları ve vatandaşlar yetişti. Bellerine kadar toprak yığınının arasında dakikalarca kurtarılmayı bekleyen talihsiz işçiler, kurtarılma esnasında etrafa panik ve korku dolu bakışlarla baktılar.

Olay yerine gelen polis ekipleri kaza yeri yakınlarında güvenlik önlemleri almaya çalışırken, olup biteni merak eden kalabalık vatandaş grubu olası başka faciaya davet çıkardılar. Zaman zaman devam eden toprak kaymasını önlemek için kalaslarla barikat yapan görevliler, talihsiz işçilere gelebilecek zararlara karşı dikkatli çalışmaya özen gösterdiler.

Olay yerine gelen Elmadağ Belediye Başkanı Ömer Ağa Kurt ve İlçe Emniyet Müdürü Fuat Kıyı, kaza hakkında yetkililerden bilgi aldı. Uzun uğraşlar sonucunda işçiler arkadaşlarının yardımıyla altında kaldıkları toprak yığınından dakikalar sonra kurtarıldı. Yaralılardan Galip Karaca, kazayı hafif sıyrıklarla atlatırken, diğer yaralı Mehmet Karaca'nın ayaklarında şişlikler olduğu gözlendi.

112 acil ekiplerinin sedyesi ile olay yerinden alınan kazazedeler, ambulansla Ankara Numune Hastanesi'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Zaman
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 17:33:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?