19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Töre kurbanına polis koruması

Diyarbakır'da evi terk etti diye, imam nikâhıyla yaşadığı kişinin 15 yaşındaki kardeşi tarafından vurularak ağır yaralanan Fatma Tunç'un (25) hayati tehlikesi devam ediyor. Tunç'un kafasına, boynuna ve göğsüne isabet eden 3 kurşun çıkarılırken, kurşunlardan birinin boyundaki bir damarı parçaladığı ve hayati tehlikeye neden olan bu damarın onarılmasına çalışıldığı belirtildi.

Bu arada daha önce benzer durumlarda yaralıların hastanede yeniden saldırıya uğramaları nedeniyle Fatma Tunç, 24 saat koruma altına alındı. 3 polis memuru hastane içinde ve Tunç'un yatırıldığı yoğun bakım ünitesinde nöbet tutuyor. Genç kadını sorumlu doktor ve sağlık personelinin dışında kimsenin görmesine izin verilmiyor.

Evin önünde pusu...

Fatma Tunç Afyonkarahisar'datanıştığı Diyarbakırlı 26 yaşındaki Aziz A. ile Diyarbakır'da birlikte yaşamaya başladı. Ancak Aziz A., Tunç'un daha önce evlendiğini ve 2 çocuğu olduğunu öğrenince çiftin arası açıldı. Bu duruma dayanamayan genç kadın evi terk edip, Huzurevleri semtinde bir ev tuttu.

Genç kadın, hakkında "kötü yola düştü" söylentisi çıkınca ise Aziz A.'nın ailesi genç kadının öldürülmesine karar verdi ve bunun için Aziz'in kardeşi 15 yaşındaki İ.A.'yı görevlendirdi. Evinin önünde pusuya yatan gencin silahlı saldırısına uğrayan Fatma Tunç'un kafasına, boynuna ve göğsüne 3 kurşun isabet etti. Tunç'un tedavisi, Göğüs ve Kalp Cerrahisi Bölümü'nde sürüyor.
Sabah
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2006 Cuma 07:09:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?