28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Trabzon Valisi: Şerefsizim ilgim yok

Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir 'Futbolculardan haraç istenmesi olayını sakladı' iddiaları için konuştu. Yavuzdemir 'Bana bildirilen olayı resmi makamlara aksettirmemem söz konusu olamaz. Olaylardan bilgim varsa şerefsizim' dedi.

FATİH Tekke’nin ayağının dibine kurşun sıkılması, futbolcu arkadaşı Gökdeniz ile birlikte haraç istenmesi olayının resmi makamlara yansıtılmaması için Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir’in, Trabzonspor yöneticileri ve futbolcularıyla 4 saat konuştuğu iddiaları ortaya atılmıştı. Vali Hüseyin Yavuzdemir, HÜRRİYET’e yaptığı açıklamada iddiaları cevaplandırdı:

NASIL YAPARIM?

Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz’in dağa kaldırılıp haraç istendiği, böyle bir olayı da resmi makamlara intikalini benim önlediğimi öne süren yayınlar yapıldı. Bir yazarımız ’devleti sıfırlayan vali’ diyor. Böyle bir olay bana intikal ettirip de, benim bunu yetkili makamlara bildirmemem diye bir şey asla söz konusu değildir. Bu iddiada bulunanları da mahkemeye vereceğim.

NİYE ÖRTEYİM

Böyle bir olay yaşandıysa ben bunu niçin örteyim.Bu olaydan sonra futbolcularla, Trabzonspor’un bazı yöneticileriyle telefonla konuştuğum öne sürülüyor. Eğer böyle bir olay ve bu olayla ilgili o dönem bilgim varsa şerefsizim. Fatih Tekke’yi Hakan Süleyman’ın dağa kaldırdığı, ayağına kurşun sıktığı, bu olayı valiye anlatılıp kapatıldığı öne sürülüyor. Bana intikal eden, içinde olduğum böyle bir olay yok.

HABERİM YOK

İki futbolcumuzun otomobillerinin ve birinin eşine ait işyerinin kurşunlanması üzerine, Kulüp Başkanı aynı gece saat 01.20’de beni aradı. Ben bunun üzerine il emniyet müdürüne durumu bildirdim ve gereği yapıldı. Başkan Nuri Albayrak’la konuşmam sadece bu. Yani önceki olayı bunlar kendi aralarında halletmişlerse, devletin valisi olarak bundan benim haberim yok. Öyle bir olayı bilip de ilgili makamlara bildirmemek gibi bir olay yok. Eğer, böyle bir şey olmuş olsa, devletin valisi olarak çıkıp ’hata yaptım’ derim. Devletin valisi bir olayı ört-bas eder mi?

İSTİFA EDERİM

Konuşmam sırasında Kulüp Başkanına 'emrin olur' dediğim öne sürülüyor. Bana kim emir verebilir? Bakanım, amirlerim emir verebilir. Kulüp Başkanı bana nasıl emir verebilir? Fatih Tekke, bu eşkıyayla konuşmuşsa, bundan haberim yok. Valinin olayı kapatması diye bir şey söz konusu olamaz. Eğer böyle bir şey çıkarsa aynı gün görevi bırakmaya, istifaya hazırım. Bunu bakanıma da, müsteşarıma da arz ettim.

BİLGİ VERMİYORLAR

Bizim sıkıntımız şu: vatandaş polise bilgi vermiyor. Aslında olayı bilenler var. Ben de sık sık çağrı yapıyorum, bu tür olayları bilenlerin ilgili makamlara yardımcı olması içn... Onların kimliğinin deşifre edilmemesi için garanti de veriyorum.
SENARYO ÇOK

Trabzon’da bu konuda çok şey söyleniyor. Bu senaryolardan birine göre, 2 futbolcu Trabzonspor’dan ayrılmak istiyor. Ancak taraftar tepkisinden korkuyorlar. Trabzonspor’dan ayrılabilmek için otomobillerini kurşunlattıkları söyleyenler bile var. Tabii bunlar söylenti.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2006 Pazar 12:41:25
Güncelleme :5 Şubat 2006 Pazar 12:46:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?