19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Trabzon'da 'şiddet' zirvesi

Trabzon’da yaşanan şiddet olayları nedeniyle bölge valileri ile biraraya gelen İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu toplantı öncesi yaptığı açıklamada, Santoro’ya yapılan saldırı için “Kurşun ülke istikrarına sıkılmıştır” dedi. 

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Trabzon’da Papaz Andrea Santoro’ya yapılan saldırı için “Kurşun Santoro’ya değil ülkenin istikrar ortamına sıkılmıştır” dedi. Aksu halkın, provokatörlerin oyununa gelmemesini istedi.

Trabzon’da son günlerde yaşanan şiddet olayları nedeniyle bölge valileriyle biraraya gelen İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu toplantı öncesi basın açıklaması yaptı.

Rahip Andera Santoro’ya yönelik saldırıdan büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Bakan Aksu, saldırının dini açıklamalarla meşru gösterilemeyeceğini söyledi. Saldırıyı ülkenin barış ve huzur ortamına karşı bir eylem olarak niteleyen Bakan Aksu “Cinayet tüm ihtimaller göz önünde bulundurularak soruşturuluyor. Olayın arkasında nasıl bir kışkırtma varsa bağlantılar ve gerçek tetikçiler mutlaka ortaya çıkarılacaktır” dedi.

KARİKATÜR KRİZİ YORUMU
Hazreti Muhammed’e yönelik karikatürler nedeniyle halkın provokatörlerin oyununa gelmemesini de isteyen İçişleri Bakanı, yakıp yıkmaya yönelik eylemlerin kabul edilemez olduğunu söyledi.

‘SALDIRI TÜRK FUTBOLUNA YAPILMIŞTIR’
Trabzonsporlu iki futbolcuya yönelik yönelik silahlı saldırıyı da kınayan Aksu “Saldırı iki oyuncuya değil Türk insanı ve Türk futboluna yapılmıştır” dedi.


.
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2006 Cuma 12:40:16
Güncelleme :10 Şubat 2006 Cuma 14:34:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?