15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Trabzon'da yeni gözaltı

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında Trabzon'da gözaltına alınan bir kişi İstanbul'a gönderildi, gözaltında bulunan 10 kişiden 3'ü serbest bırakıldı. 

Trabzon Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Dink'in öldürülmesine ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sorgusu devam eden zanlıların verdiği bilgiler doğrultusunda Trabzon'da bulunan bir kişinin daha gözaltına alınması talimatını verdi. Bunun üzerine harekete geçen Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri, katil zanlısı Ogün S'nin arkadaş çevresinden olduğu belirtilen bu kişiyi gözaltına aldı. 

Kimliği açıklanmayan kişi, sorgusunun yapılması için sabah saatlerinde uçakla İstanbul'a gönderildi. Bu arada, dün Trabzon'da gözaltına alınan 3 kişinin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda serbest bırakıldığı belirtildi.

CİNAYETİ İŞLEDİĞİNİ İTİRAF ETTİ
Samsun'da yakalandıktan sonra özel uçakla İstanbul'a getirililen zanlı Ogün Samast'ın sorgusu sürüyor.
Samast'ın Samsun Emniyet Müdürlüğü'ndeki ilk ifadesinde suçunu itiraf ederek, "cinayeti işlediğini kabul ettiği" bildirildi. Ogün Samast'ın, detaylı açıklama yapmadığı, üzerinden çıkan 7.65 mm çapındaki tabancanın suç aleti olup olmadığının ise balistik inceleme sonucunda belirleneceği kaydedildi. Katil zanlısı Samast'ın Trabzon'da gittiği iki internet kafedeki bilgisayarlar incelenmek üzere Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Hrant Dink'in gazetedeki çalışma bilgisayarına 2006 yılında gelen ve hakaret içeren 2600'ün üzerindeki elektronik posta mesajı da incelenmeye alındı.

CENAZE TÖRENİ YARIN
Uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink için ilk tören, yarın gazetenin önünde yapılacak. Agos Gazetesi'nden yapılan yazılı açıklamada, gazete önündeki törenin saat 11.00'de başlayacağı, ikinci törenin ise saat 14.00'te Kumkapı'daki Meryem Ana Kilisesi'nde gerçekleştirileceği kaydedildi. 

Dink'in daha sonra, Silivrikapı Yolu üzerindeki Balıklı Ermeni Mezarlığı'na defnedileceği ifade edilen açıklamada, ''Törenlerde, Hrant Dink'in arzusu üzerine slogan atılmaması, pankart açılmaması, gösteri ortamı yaratılmaması önemle rica olunur'' denildi.
AA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2007 Pazartesi 11:51:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?