30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Trabzon'dan Büyükanıt'a mektup

Trabzon İl Genel Meclisi bütün partilerin ortak kararı ile Irak”ın kuzeyine yapılan sınır ötesi operasyonun başarıyla sonuçlanması nedeni ile Türk Silahlı Kuvvetleri'ne şükranlarını belirten bir mektup gönderdi.

İl Genel Meclisi’nin ortak kararı ile yazıya dökülen mektubun metninde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ülkenin bir karış toprağında gözü olan herkese karşı verdiği mücadeledeki kararlılığına övgüler yağdırılarak “Türk Milleti, ordusu ile gurur duyuyor” denildi.

Trabzon İl Genel Meclisi’nin Mart ayı toplantıları başladı. Meclis toplantısının açılışında, sınır ötesi operasyonda yaşamlarını yitiren şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Meclis Başkanı Haydar Revi, toplantıda yaptığı konuşmada, “Eğer burada gönül rahatlığı ile özgür ve hür bir şekilde meclis toplantıları yapıyorsak bunu Türk Silahlı Kuvvetlerimize borçluyuz” dedi.

Dünkü Meclis toplantısında meclisteki bütün siyasi parti temsilcilerinin ortak bir önergesi ile TSK”nın başarılı sınır ötesi operasyonu için Genel Kurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’a bir şükran mektubu yazılmasına karar verildi. Konu ile ilgili önergeye 58 meclis üyesi de kabul oyu verdi.

Sınır ötesi operasyondaki başarısı nedeni ile TSK”ya meclisin şükranlarını dile getiren mektubun metni şöyle: “Türk Milletinin bağrından çıkmış, Cumhuriyetimizin kurucusu, Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün bekçisi kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Irak’ın kuzeyine yaptığı kara harekâtında ki, üstün başarısı bütün Türk Milletinin gururu olmuştur. Silahlı Kuvvetlerimizin bu büyük manevra kabiliyeti dostlarımızı sevindirmiş, düşmanlarımızı bir kez daha korkutmuştur.Türk Milletinin dünya durdukça yaşayacağı Anadolu Toprakları üzerinde, Atatürk’ün hedeflediği muasır medeniyet seviyesine çıkması elbette Misak-ı Milli sınırları içerisinde milli bütünlüğümüz ile mümkün olacaktır. Bu hedefe ulaşmada Cumhuriyetimizin en müstesna kurumu Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gösterdiği çaba milletimizin her zaman takdirine mazhar olmuştur.

Türk Milletinin tarihin derinliklerinden günümüze var oluş mücadelesinde, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın onurlu direncinde, bölücü teröre karşı yılmaz savaşında verdiğimiz bütün şehitlerimizi rahmetle anar, aziz hatıraları önünde saygı ile eğilirken, gazilerimize minnettarlıklarımızı sunuyoruz. Trabzon İl Genel Meclisi”nin bütün üyeleri ve temsil ettiği kitle adına, şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bütün mensupları ile gurur duyduğumuzu ifade ederken, huzur ve güven içinde yaşadığımız ülkemizde Mehmetçik kanı ile sulanmış topraklarımızın bir karışında bile gözü olanlara karşı millet olarak vereceğimiz top yekun mücadelede Silahlı kuvvetlerimizin yılmaz ve inançlı kararlılığı en büyük güven kaynağımız olduğunu dünyaya haykırıyor, sevgi ve saygılarımızı arz ediyoruz.”

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 15:32:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?