28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Trafik terörü en çok temmuzda vuruyor

Türkiye Fahri Trafik Müfettişleri Derneği raporuna göre en çok trafik kazası temmuz ayında yaşanıyor. Yazları 20 olan günlük ölüm ortalaması, bu ay iki katına çıkıyor.

* Yoğunluk 4 Kat Artıyor Ölümlü trafik kazalarının en fazla yaşandığı dönemin tatil mevsimi olduğunu ortaya çıkartan araştırmaya göre deniz kenarlarındaki yaklaşık 10 bin tesise mayıs ayından ağustos sonuna kadar sürekli bir gidiş dönüş yaşanıyor. Gurbetçilerin özel otomobilleriyle tatil için gelmeleri ve buna yabancı turistlerin araçlarının da eklenmesi karayollarındaki yoğunluğu dört kat arttırıyor. Sahil şeritlerinde günlük hayatta kullanılan alkol oranı yaz mevsiminde birkaç kat artıyor ve alkollü sürücülerin trafiğe çıkma oranları da yükseliyor.

* Aşırı Hız Ve Yorgunluk Kazaların bir başka nedeni ise, tatilcilerin sıcak hava nedeniyle hız limitlerini zorlamaları ve tatilden gün kazanmak için her 4.5 saate dinlenilmesi gerekirken, sürekli olarak araç kullanmaları. Özel otomobilleriyle tatile gidecek olanların gece yarısı ya da sabah erken saatlerde uykusuz olarak yollara çıkmaları ve yoruldukları halde mola vermeyip reflekslerini kaybetmeleri de ölümlü trafik kazalarına davetiye çıkartıyor.

* Kemeri 'Takan' Yok... Emniyet kemeri takılmadığı için ölüm oranlarının arttığı belirtilen araştırmada, ayrıca yol yapım çalışmaları süren bölgelerde sürücülerin gece ve gündüz uyarıları tam göremediği, mıcır tehlikesinin ise yapımı devam eden yollarda sürekli bir tehdit olduğu belirtildi.

Sabah/ Hasan ERŞAN / MERKEZ
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2006 Çarşamba 05:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?