19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

TRT'den İran açıklaması

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, "Biz İran'dan dizi almayız, almadık ama dizi satarız. TRT dominant bir yayın kuruluşudur" dedi. 

Şahin, Türkiye'nin Sesi Radyosu'nun 30 ülkede yaptığı "Türkiye'yi En İyi Kim Tanıyor" yarışmasında derece alarak Türkiye gezisi ile ödüllendirilen yabancı heyeti kabul etti.

İran dahil hiçbir ülkeden dizi almadıklarını, dizi sattıklarını belirten Şahin, aralarında İsrail, Küba, Çin, Litvanya, Fransa, Almanya, Ermenistan gibi ülkelerin bulunduğu 33 ülkenin yayıncı kuruluşuyla işbirliği protokolü yaptıklarını söyledi.

Şahin, "Daha bir ay önce Ermenistan ile protokol yapınca kimse demokrat olduğumuzu yazmıyor ama İran ile aynı protokolü yapınca art niyetler ortaya çıkıyor. Biz İran'dan dizi almayız, almadık ama dizi satarız. TRT dominant bir yayın kuruluşudur" diye konuştu.

TRT sayesinde Türk Cumhuriyetlerinde ve komşu ülkelerde Türkiye sevgisinin arttığını ifade eden Şahin, "Gerek Avrupa Yayın Birliği'nde gerekse Asya Pasifik Yayın Birliği'nde TRT kurucu üye, aktif üye. Hem Asya'dan hem Avrupa'dan birçok ülkenin yayın kuruluşuyla ilişkiye girmesi normal değil mi?" diye konuştu.

İbrahim Şahin, 30 farklı dilde web sitesi hazırladıklarını da belirterek, "30 ülkeye yayın yapan, 33 farklı ülkeyle yayın işbirliği protokolü imzalayan bir yayın grubuna Türkiye adına teşekkür etmek gerekirken bazıları yalan ve yanlış açıklamalar yapıyor" dedi.

aa-cnnturk
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 17:23:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?