26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

TSK inceleme başlattı

TSK'dan Olgaç'a inceleme
Katıldığı bir televizyon programında biri esir 10 Rum'u öldürdüğünü söyleyen tiyatrocu Atilla Olgaç'a TSK inceleme başlattı. Genelkurmay Olgaç'ın askerliğini hangi tarihte, nerede yaptığını inceleyecek.

TSK “10 Rum askerini öldürdüm” diyen Atilla Olgaç'a inceleme başlattı. Genelkurmay, “1'i esir olmak üzere 10 Rum'u öldürdüm” diyen tiyatrocu Atilla Olgaç'ın askerliği ile ilgili inceleme başlattığını açıkladı.
ASKERLİĞİNİ NASIL YAPTI

Tiyatro sanatçısı Atilla Olgaç'ın, Kıbrıs Barış Harekatı'na katılıp 10 Rum askeri öldürdüğüne ilişkin açıklamalarıyla ilgili soruya Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, sanatçıyla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturma başlattığını hatırlattı. Tuğgeneral Metin Gürak, Genelkurmay'ın da Olgaç'ın askerliğini hangi tarihte, nerede ve ne şekilde yaptığına ilişkin inceleme başlattığını söyledi.

EMEKLİLİĞİ İSTENDİ

Öte yandan, İstanbul Devlet Tiyatrosu, Atilla Olgaç'ın rol aldığı "Uyarca" adlı oyunu programından çıkardı. Edinilen bilgiye göre, 65 yaşına yaklaşan Atilla Olgaç'tan yaş haddinden emekli olması da istendi. Bir televizyon programında yaptığı açıklamalarla gündeme bomba gibi düşen Olgaç, daha sonra yaptığı basın açıklamasında sözlerinin yanlış anlaşıldığını her şeyin bir seneryodan ibaret olduğunu söylemişti. Ancak bütün bu açıklamalara rağmen Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı Olgaç hakkında soruşturma açmıştı.

AA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 07:19:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?