27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

TSK'da tek bir eksik yok

TSK’da eksik silah çıkmadı

Her yerden mühimmat çıkarken TSK'da tek bir eksik bile çıkmadı

HER yerden MKE yapımı ve TSK menşeli silah, bomba, mühimmat, lav silahı, roketatar çıkıyor ama TSK sayım yaptı, tek bir eksik bile çıkmadı. Ergenekon operasyonlarında çok sayıda silah ve mühimmat bulunması üzerine harekete geçen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) başlattığı silah sayımı tamamlandı.

Başta Pamukova, Konya ve Kırıkkale’deki büyük silah depoları olmak üzere komutanlıklardaki sayımlarda silah ve mühimmatlar eksiksiz çıktı. Genelkurmay, eğitim ve tatbikatlar için dağıtılan malzemeyi de araştırıyor. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de, kazılarda çıkan malzemeyle ilgili Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE), kayıtlarının savcılara bildirildiğini söyledi. Albay Dönmez’in evinde bulunan krokilerle yapılan aramalarda çıkan mühimmatta da hiç parmak izine rastlanmadı.

Sultangazi'de cephanelik bulundu

İSTANBUL ve Ankara’da üç ayrı cephanelik ele geçirildi. Yüzlerce mermi ve mühimmat incelemeye alındı. İstanbul Sultangazi Mahallesi baraj yolunda bir çoban tarafından 800 M16 mermisi bulundu. Çobanın polise bildirmesi üzerine yerinden alınarak Emniyet Müdürlüğüne götürülen 800 mermi Kriminal Polis Laboratuarı’nda inceleme altına alındı. Ankara Yenimahalle’nin Batıkent semtinde de iki ayrı araziye bırakılmış çok sayıda bomba ile otomatik silahlara ait mermi ele geçirildi. Batıkent Anıt İş Merkezi karşısındaki arazide, 7 adet el bombası, 3 adet tüfek bombası, 10 adet Lancaster bombası, 15 kutu M-16 mermisi bulundu. Vatandaşlarını bildirmesi üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri olay yerine gelerek, mühimmata el koydu.

4’ü MKE, 3’ü Alman yapımı

Bir başka ihbar üzerine Batıkent Ergazi Mahallesi 1. Cadde’deki arazide de 461 adet Kalaşnikof mermisi bulundu. Mermiler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine karakol polislerince teslim edildi. Emniyet yetkilileri, söz konusu mühimmatın incelenmek üzere polis kriminal laboratuvarına gönderileceğini bildirdi. Yapılan inceleme sonucu, ele geçirilen el bombalarından 4 tanesinin MKE, 3 tanesinin Alman yapımı olduğu anlaşıldı.

Vatan
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 08:30:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.228.xxx Tarih : 29.01.2009 13:38:31

zaten haberlerde aynı seri numaralı demiyor aynı seri numarayı takip eden bomba diyor yani bombalar mke den poliste almış olabilir yabancı ülkelerde satılıyor ordan geri gelmişte olabilir asker her şeyin kaydını tutar sorun makine kimya ve devlet erkenı tutukları kayıtları bulabilecek mi ama hiç sanmam her siyasi döneminde yap boz olur bütün evraklar yok edilir