27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

TSK'da yeni istifa!

Uzun dönem askerlik süresi 15 aydan 12 aya düşürülünce, askere gitmek isteyenlerin sayısında artış yaşandı. Ancak general sayısı geçen aya göre bir azaldı. Jandarma Genel Komutanlığı'ndan bir tuğgeneral istifa etti. Asker sayısında artış, rütbeli sayısında azalma var. Türk Silahlı Kuvvetleri, Aralık ayı rakamlarını açıkladı.

Uzun dönem askerlik süresinin 15 aydan 12 aya indirilmesiyle vatani görevini yapmak isteyenlerin sayısında patlama yaşandı. Geçen ay Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde 386 bin er ve erbaş vardı. Aralık ayında ise bu sayı 444 bin 574'e yükseldi. Yani 1 ayda 58 bin 524 asker daha kışlanın yolunu tuttu.

Asker sayısındaki artışa karşın general sayısında azalma oldu. Geçen ay 345 olan general/amiral sayısı 344'e düştü. Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Turhan istifa etti. 444 bin 574 askerin 9 bin 777'si yedek subay. 434 bin 797 asker ise er ve erbaş konumunda.

Yetkililer, askerlik görevini yapmak için başvuranların sayısı daha fazla olduğunu ama kışlalarda yılın en yüksek doluluk oranı yaşandığı için askerlik başvurularının başka dönemlere ertelendiğini bildiriyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin toplam personel sayısı ise 708 bin 54.

Tuğgeneral Mehmet Tural olduğu ortaya çıktı

Yargıtay 9. Dairesi'nin 9 Ekim'de Balyoz davasıyla ilgili verdiği karara tepki olarak Deniz Kuvvetleri Komutanı Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Atilla Kezek ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Teknik Başkanı Tuğamiral Sami Örgüç istifa etmişti. Kasım ayı içinde istifa ettiği bugün TSK'nın personel sayısını açıklamasıyla ortaya çıkan generalin Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Başkanlığı'nda daire başkanı olarak görev yapan Tuğgeneral Mehmet Tural olduğu öğrenildi. 

...
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2013 Pazartesi 19:12:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?