22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Tuğba Özay tutuklandı

Yaşar Öz grubuna yönelik operasyon kapsamında tutuklanan manken Tuğba Özay'ın tüm ısrarlarına rağmen, can güvenliği açısından elbisesini değiştirmesine izin verilmedi


Susurluk Davası hükümlüsü Yaşar Öz'le birlikte gözaltına alınan zanlılar ile Akmerkez'deki silahlı çatışma olayıyla ilgili olarak gözaltına alınan 20 kişinin emniyetteki işlemleri dün tamamlandı. Aralarında Tuğba Özay'ın da bulunduğu ikinci grup zanlılar, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gönderildi. Özay'ın zehirlenebileceği gerekçesiyle kıyafetlerini değiştirmesine izin verilmedi.


Edinilen bilgiye göre, eski sevgilisinin baskısından kurtulmak için Yaşar Öz grubundan yardım istediği öne sürülen Özay, ifadesinde şunları söyledi:


'Ev hanımı olmamı istiyordu'


"Akın Büyükoğlu'yla aramızda düzeyli başlayan sevgi ilişkisi zamanla saplantıya dönüştü. Artık işi bırakmamı ve ev hanımı gibi yanında oturmamı istiyordu. İş programıma bile bakıp 'Şunlara çıkmayacaksın' uyarılarında bulunuyordu. Benim çalışmak isteğimi görünce de 'Seni hastanelik ederim, işe bile gidemezsin" şeklinde tehdit ediyordu. Birlikteliğimiz artık yürümez bir hal almıştı."


Özay, savcılıkta verdiği ifadede de, ayrıldığı Büyükoğlu'nun kendisini sürekli tehdit ettiğini savunarak, şunları kaydetti: "Bana devamlı tehditvari bir şekilde 'Seni öldüreceğim, kanının üzerinde yürüyeceğim' gibi sözler söyledi. Ben de korkuyordum. Menajerim Kadir Şen de Büyükoğlu tarafından tehdide maruz kaldığı için benim yanımda Savaş Arıkdoğan'ı aradı.


Kendi görüştükten sonra telefonu bana verdi. Ben de telefonda işler daha kötüye gitmesin diye Büyükoğlu'ndan da korktuğum için, dayım olduğunu belirterek, bir aile büyüğü gibi devreye girmesini istedim. Amacım sadece ortamı sakinleştirmek ve Büyükoğlu'nun tehdit ve hakaretlerinden kurtulmaktı. Ona yönelik şiddet içeren bir eylem ve fiilde bulunulmasını istemedim."



Tutuklanınca ağladı

Tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedilen Tuğba Özay, 'tutuklama' kararını duyunca önce hıçkırıklara boğuldu sonra da baygınlık geçirdi. 22.45 sıralarında açıklanan kararda, 18 kişiden 7'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Özay ile birlikte Fikri Osman Akıncı, Fehmi Çelikkanat, Ozan Yahşi, Bengü Karagözler, Sinan Öz, Tayfun Boz, Turgut Özyıldırım, Erol Karakaya, Murat Altunlu ve Murat Öztürk tutuklandı. Özay, adliye çıkışı 'Ailemi seviyorum. Bunların hepsi yalan' diye bağırdı. Özay, polis aracına binmek istemeyince polislerce içeri sokuldu. Paşakapısı Cezaevi'ne girişi sırasında ise Özay'ın "Akın bunu sana yakıştıramıyorum" dediği duyuldu.


Yaşar Öz'ün ifadesinden...


'Bengü'yü kardeş gibi seviyorum'


Yaşar Öz, ifadesinde, Türkiye'de kumarhane adı altında hiçbir faaliyetinin olmadığını, KKTC'de yasal casino işlettiğini ancak bir olay nedeniyle sınır dışına çıkarıldığını söyledi. Antalya'da kumarhane işleten dayısının oğlu Turgut Yıldırım ve akrabası Sinan Öz'le herhangi bir ilgisinin bulunmadığını iddia eden Öz, Akmerkez'de Özay nedeniyle meydana gelen olay hakkında da hiçbir bilgisinin olmadığını savundu.
Sevgilisi olduğu öne sürülen Bengü Karagözler'i kardeş gibi sevdiğini söyleyen Öz, Karagözler'in Ali Rıza Sunay'dan faizle aldığı borcu ödeyemediği için bu kişiyle konuştuğunu söyledi.


'Bu kadın beni bitirdi'


Akmerkez'de meydana gelen çatışmada bacağından yaralanan Abdulcabbar Kibaroğlu da Özay'ın samimi arkadaşı olduğunu belirterek, "Sevgilisi Akın'la problem yaşıyordu. Akın ile görüşmek için ona telefon ettim. Tuğba'ya neden küfür ettiğini sordum. 'Ya sevgili olun ya da birbirinizden vazgeçin' şeklinde konuştum" dedi.


Kibaroğlu, Akın'ın, kendisine, 17 yıllık evliliğini bitirdiğini, Tuğba'nın parmağına yüzük taktığını söyleyerek, 'Bu kadın beni bitirdi' diyerek ağlamaya başladığını söyledi. Bunun üzerine Özay'ı aradığını söyleyen Öz, "Tuğba 'bitirdim.' deyince Akın'ın yanına gittim. Tam ayrılmayı düşünürken odaya Ümit Ortaç ve 6 kişi girdi. Birden silah çektiler. Bir tanesi beni bacağımdan vurdu" dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2007 Cumartesi 04:03:06
Güncelleme :11 Ağustos 2007 Cumartesi 07:45:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?