22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

TUHAY-DER'den Öcalan'a yeni yıl kartı

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) Batman Şubesi üyeleri, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'a verilmek üzere İmralı Cezaevi'ne yeni yıl kartı gönderdi.

DEHAP eski merkez ilçe binası önünde bir araya gelen TUHAY-DER'li yaklaşık 100 kişi, Gülistan Caddesi'nden postaneye doğru yürüyüş yaptı. Yürüyüş sırasında yasadışı sloganlar atan grup, 'Şemdinli halkı yalnız değildir', 'Barış çiçeğimizi sahipleniyoruz' yazılı dövizler taşıdı.

 Yürüyüş sonunda postaneye gelen grup, hazırlamış oldukları yeni yıl kartlarını terör örgütü elebaşısı Öcalan'a verilmek üzere İmralı Cezaevi'ne gönderdi. Daha sonra grup adına bir açıklama yapan TUHAY-DER Yöneticisi Mehmet Gidici, Türkiye'nin son 20 yıllık tarihinin ağır bir şiddet dalgası etkisinde geçtiğini iddia ederek, "Bu sürede trajedi derinliğinde acılar yaşanarak, yaralı bir toplum gerçeği ortaya çıktı. Yeni olan her şeyin beraberinde yeni umutlar da getirdiğinden hareketle, başta Öcalan olmakla birlikte 2006 yılının Türkiye'de yaşayan halklar adına barıştan, sevgiden ve özgürlüklerden yana kazanımlarla dolu bir yıl olmasını diliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 19:00:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?