22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Tülay Tuğcu, bugün emekli oluyor

Başkanlığa 25 Temmuz 2005'te seçilen Tuğcu'nun iki yıllık görevi sırasında imza attığı en tartışmalı karar, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili '367 şartı' oldu.

Tuğcu'nun emekli olmasının ardından gözler kimin başkan olacağına çevrilecek. Tuğcu'dan boşalacak başkanlık koltuğu için Başkan Vekili Haşim Kılıç ile üyeler Fulya Kantarcıoğlu, Ahmet Akyalçın ve Mehmet Erten'in aday olması bekleniyor.

Aynı isimler daha önce de başkanlık yarışına girmiş, uzun turlara rağmen yeni başkan seçilemeyince, emekliliği yaklaşmış olan Tuğcu'nun isminde anlaşma sağlanmıştı. Temmuz 2005'te yapılan ve 3 hafta süren seçimin 59'uncu turunda en çok oyu alan Tuğcu başkan seçilmişti.

Tuğcu'nun emekliye ayrılmasının ardından belirlenecek bir günde başkanlık için seçim yapılacak. Tuğcu, Danıştay kontenjanından Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildiğinden Danıştay'da yapılacak seçimle 3 aday belirlenecek. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bu 3 adaydan birini Anayasa Mahkemesi asıl üyeliğine atayacak. Mahkeme Başkanı, 11 asıl üye arasından seçiliyor. Başkan adaylığı için resmi başvuru yapılmıyor. Asıl üyelerden başkanlığı düşünenler, diğer üyelere şifahen adaylığını bildiriyor. Gizli oylamayla yapılan seçimde üye sayısının salt çoğunluğu olan 6 üyenin oyunu alan aday, Anayasa Mahkemesi başkanı oluyor.

Erdoğan'a veda ziyaretine gidecek

Tuğcu'nun önümüzdeki günlerde Başbakan Tayyip Erdoğan'a veda ziyaretinde bulunacağı öğrenildi. '367 kararı'nın ardından Tuğcu ile Erdoğan arasında polemik yaşanmıştı. Tuğcu, kakarı eleştiren Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamış; ancak daha sonra bundan vazgeçmişti.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2007 Salı 04:06:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
durmuş özışık IP: 88.227.47.xxx Tarih : 12.06.2007 13:11:29
tüh tüh olmasaydı keşke büyük kayıp sn cumhurbaşkanı ve sn tuğcu ne güzel devam ediyorlardı şimdi kim yürütecek işleri tüh acı bir kayıp:)