28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Tunceli'de 7 bomba imha edildi

TUNCELİ’de PKK’lı teröristlerin barınmasını engellemek için kış öncesi geniş çaplı operasyon başlatıldı. Tunceli ile Hozat, Ovacık ve Çemişgezek ilçeleri kırsalında başlatılan hava destekli operasyonlarda PKK’nın kış mevsiminde barınabileceği alanlar çembere alındı.

Tunceli yakınlarındaki Ahpanos Vadisi'nde başlatılan operasyonda güvenlik güçlerinin geçiş bölgesine döşenen ve içersinde bol miktarda C4 plastik patlayıcı bulunan 4 basma düzenekli bomba ile el yapımı bubi tuzaklı 3 bomba tespit edilerek imha edildi. Yine aynı bölgede yola döşenmiş 3 bomba da aynı şekilde tespit edildi ve kontrollü olarak patlatıldı.

BÖLGEDE 150 PKK’LI BULUNUYOR

Hozat ile Ovacık ve Çemişgezek ilçelerinin üçgeninde yer alan Aliboğazı bölgesine başlatılan geniş çaplı operasyonlar da devam ediyor. Tunceli bölgesinde bulunan PKK'lı teröristlerin kışın üslendikleri bölgelerin başında gelen Aliboğazı bölgesinde 150 civarında teröristin bulunduğu tahmin ediliyor.

Operasyon kapsamında 2 kobra helikopteri PKK'lıların barınabileceği alanları havadan bombalıyor. Tunceli’den kalkan Sikorski helikopterler de Ahpanos ve Aliboğazı bölgesine çok sayıda asker indirdi. Operasyon bölgesine karadan giden çok sayıda asker de PKK'lı teröristlerin geçiş yollarını tutmaya çalışıyor.



Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 14:55:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?