16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Tunceli'de bir şehit

Tunceli'nde 8 bin askerin katılımıyla başlatılan ve 15 PKK'lı teröristin öldürüldüğü operasyon aralıksız sürdürülürken, mayına basan bir uzman çavuş şehit oldu. Çok sayıda üst düzey komutan operasyon bölgesinde olduğu gerekçesiyle Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılamadı.


Tunceli'nin Pülümür ile Nazimiye ilçeleri arasında dünden bu yana sürdürülen kapsamlı operasyon, havadan kobra helikopterlerinin desteğiyle devam ediyor. Büyükyurt Köyü ile Dokuzkayalar Mevkii'nde kalan dağlık kesimde dün gece geç saatlerde PKK'lı teröristlerin araziye döşediği mayına basan ve kimliği henüz açıklanmayan 1 uzman çavuş ağır yaralandı. Yaralı uzman çavuş helikopterle Elazığ Askeri Hastanesi'ne kaldırılırken yolda şehit oldu. Kalabalık oldukları bildirilen PKK'lı teröristlerin güvenlik güçlerinin hareket tarzını engellemek amacıyla operasyon bölgesindeki geniş bir alanı mayınladıkları bildirildi. Cumhuriyet bayramı kutlamalarına devam eden operasyonlar nedeniyle çok sayıda üst düzey komutanların katılamadığı gözlendi.

Önceki haber

Tunceli’de eylem hazırlığı yapan bir grup PKK’lı terörist daha önce de çok sayıda çatışma yaşanan Kutuderesi Vadisi’nde kıstırıldı.

Kobra helikopterler ve 8 bin askerle dün başlatılan ve halen süren operasyonda mayına basan bir Mehmetçik şehit oldu. Operasyonlarda 15 PKK’lı ölü ele geçirilmişti.

DHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2007 Pazartesi 09:53:19
Güncelleme :29 Ekim 2007 Pazartesi 14:01:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?