28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Tunceli'de Kamer Genç krizi

Tunceli eski milletvekili ve TBMM eski başkanı Kamer Genç, Yeni Tuncelispor Kulübü'ne maddi destek sağlanması için düzenlenen gecede ortalığı karıştırdı. Genç, Vali Mustafa Erkal'la Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Taşkale'yi kulübe az bağışta bulunduğu gerekçesiyle eleştirirken, kendisi kulübe herhangi bir maddi yardımda bulunmadı. 

Amatör ligde mücadele eden Yeni Tuncelispor Kulübü'ne maddi destek sağlamak için düzenlenen geceye Vali Mustafa Erkal, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Taşkale, TBMM eski başkanı Kamer Genç, Kulüp Başkanı Cihan Açıkgöz ve işadamları katıldı. Kulüp Başkanı Açıkgöz, gecede yaptığı konuşmada, kulübe yapılan bağışları açıkladıktan sonra bağış yapanlara teşekkür etti. Bu sırada mikrofonu alan Kamer Genç, "Devleti yönetenler Tunceli'ye şaşı bakıyorlar. Sayın Vali çıkıyor, kulübe 20 bin YTL, belediye başkanı 15 bin YTL veriyor. Ben başkanın yerinde olsam, paralarını iade ederim. Paraları ben veririm. Bir vali, iline bu kadar küçük gözle bakamaz" dedi. 

Kamer Genç'in eleştirilerine cevap veren Vali Erkal, Kamer Genç'in kendilerini hedef almak için bunları söylemediğine, kulübe daha fazla katkı için bu sözleri sarf ettiğine inandığını ifade ederek, "Yaptığımız yardım, sembolik bir yardımdır. Kaldı ki, bu yardımı cebimizden vermiş değiliz. İl encümenlerinin aldıkları kararla İl Özel İdare Bütçesi'nden verilmiş paradır. Bu bir başlangıç, daha sonra belli katkılar yapılacaktır. Kulübün bana vereceği formanın Kamer Genç'e verilmesini istiyorum" dedi. 

Kulüp Başkanı Cihan Açıkgöz, valiliğin ve belediyenin katkılarını çok önemsediğini belirterek, birleştirici ve dayanışmanın temelini atmasını düşünerek geceyi düzenlediklerini, bu tür olumsuz eleştirilerin olmaması gerektiğini kaydetti. Ancak Kamer Genç'in eleştirilerini sürdürmesi üzerine Vali Mustafa Erkal ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kale salonu terk etti. Bir grup işadamı, valiyi uğurladıktan sonra salona döndü. 

İşadamı Gürsel Erol, Kamer Genç'e tepki göstererek, "İşte, bu tip bireysel çıkışlar Tunceli'ye hep zarar verdi. Her şey lafta, her şey sözde. Mikrofonlarda yalan dolan çok, ama icraat yok. Sayın Kamer Genç, siz 4 dönem milletvekilliği yaptınız. Buraya geldiğinizde biz sizden kulübe katkı sağlamanız konusunda çaba göstermenizi beklerdik, sözlerinizle buraya gelenleri kaçırmak için değil. Ben mütevazı bir işadamıyım. Tuncelispor'a 5 bin YTL yardım yapıyorum, Sayın Kamer Genç ne kadar yardım edecekse mikrofonda söylesin. Bakalım bu ilin vali ve belediye başkanı mı duyarlı, yoksa 25 yıldır milletvekilliğimizi yapan Kamer Genç mi daha duyarlı ?" dedi. 

Kamer Genç, bunun üzerine işadamı Gürsel Erol'a 'Bu yıl ne kadar ihale aldınız?' şeklinde soru sorarken, işadamı Erol da bunun kendisini ilgilendirmediğini, şüphesi varsa şikayet etmesini istedi. Gecede kulüp yöneticilerinin ne kadar katkı yapacağını açıklaması konusunda ısrar edince Kamer Genç, emekli bir milletvekili olduğunu, fazla katkı sunamayacağını belirterek, kokteyli terk etti.
iha
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2006 Perşembe 18:42:13
Güncelleme :21 Aralık 2006 Perşembe 18:56:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seydo teyfun IP: 85.104.4.xxx Tarih : 21.12.2006 19:46:01
kamer genç in hiç hakkı yoktuki o geceyi ve o insanları rahatsızlık vermeye zaten meclis başkanı iken de böyle hatalar yapıyordu mademki yardımda bulunmayacaksa ne diye o güzellim geceyi bozdu