19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Tunceli'de PKK operasyonu: 1 ölü

Tunceli'nin Pülümür İlçesi'nde güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonda 1 terörist ölü, 1'i yaralı olmak üzere 3 terörist sağ ele geçirildi. 

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre; güvenlik güçlerine, Pülümür İlçesi Kuzluca Köyü bölgesinde bulunan bir grup teröristin Erzincan ili kırsalına geçeceği yönünde bilgi geldi. 

Güvenlik güçleri, Pülümür İlçesi Çay Mezrası bölgesinde gece saat 22.00 sıralarında 4 PKK'lıya "Dur" ihtarında bulundu. Teröristlerin bu uyarılara ateşle karşılık vermeleri üzerine çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 1 terörist ölü, 1 terörist hafif yaralı ve 2 terörist ise sağ olarak ele geçirildi. 

Pülümür İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan tahkikatta, sağ olarak yakalanan 2 teröristin ilk ifadelerinde bölgede bulunan güvenlik güçlerini yabani hayvan sandıklarını ve kendilerine saldıracağı şüphesiyle ateş açtıklarını söyledikleri öğrenildi. Yakalanan teröristlerin sorgulamaları devam ederken, bölgede operasyonların sürdürüldüğü belirtildi.
.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2006 Cuma 12:40:10
Güncelleme :19 Mayıs 2006 Cuma 15:15:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kerim Kılıç IP: 85.99.45.xxx Tarih : 23.05.2006 00:22:46
Tekzip yayınlayın! Olayın aslı şöyledir: Arıcılık yaparken, vurularak öldürüldü... Tunceli'nin Pülümür ilçesinin Küllü köyünde askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Hüseyin Arslan'ın yakınları tepkili... Pülümür'ün Küllü köyünde önceki akşam askerler, arıcılık yapan ve Erzincan Devlet Demir Yolları'nda memur olarak çalışan Hüseyin Arslan'ın da aralarında bulunduğu 4 kişiyi taradı. Olay esnasında Hüseyin Arslan bacağından ve belinden aldığı kurşun nedeniyle hayatını kaybetti. Babasının 25 yıldır Devlet Demir Yolları'nda çalıştığını ve 15 yıldır da vurulduğu yerde arıcılık yaptığını söyleyen Arslan'ın oğlu Özcan Arslan, 'Babam 2 ay sonra emekli olacaktı ve 25 yıldır bu devletin kurumunda çalışıyor. Ama Tunceli Valisi babamı terörist olarak gösteriyor. Söyleyebilir misiniz? Bir 'terörist' pijamalı ve terlikli olabilir mi? Vurdular ve sonra da terörist dediler. Vali özür dilesin' diye konuştu. Olayın sorumluları hakkında gerekli hukuksal başvuruyu yapacaklarını dile getiren Arslan, 'Babam olayın olduğu akşam pijamalı ve yatmaya hazırlanıyor. Arkadaşları gelip çalılıkların ardında bir karartı olduğunu söylüyor. Bunun üzerine 'domuz veya ayı vardır' diyerek, ruhsatlı av tüfeğini alıp gidiyor. 'Siz feneri tutun, ben silahı doğrulturum' diyor. Feneri tutuyorlar ve o esnada askerler ateş açıyorlar ve babamı vuruyorlar? Olay yeri Erzurum karayoluna 20 metre uzaklıkta. Ve babam askerlerce de iyi tanınır, bilinir' diye konuştu.