16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Tunceli’de PKK operasyonu

Teröristlerin uzun namlulu silahlarla açtığı ateş sonucu bir helikoptere mermi isabet ederken, saldırıda ölen ve yaralanan olmadı

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde PKK’lı teröristlere yönelik binlerce askerin katıldığı geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Tunceli merkez Kutu Deresi, Ovacık’ın Ahpanos Vadisi, Çemişgezek Ali Boğazı Mevkii, Nazimiye ve Pülümür kırsalında yoğunlaşan operasyonlarda, zaman zaman teröristlerle sıcak temas sağlanıyor.

Ahpanos Vadisi’nde dağlık alana asker indiren bir Sikorsky tipi helikoptere PKK’lı teröristler tarafından uzun namlulu ve otomatik silahlarla ateş açıldı. Saldırıda helikopter isabet alırken, teröristlere anında karşılık verildi. Çıkan çatışmada ölen ve yaralanan olmadığı bildirilirken, isabet alan helikopterin daha sonra normal uçuşunu sürdürdüğü belirtildi. Teröristlerin saldırısı üzerine Tunceli’den havalanan 2 Kobra tipi helikopter, ateşin açıldığı bölgeyi havadan bombaladı. Bölgeye havadan indirilen askerlerde teröristlere karşı operasyonlarını sürdürüyor.

Operasyon kapsamında dün gece yarısı Çemişgezek İlçesi’nin kırsal kesiminde bir grup PKK’lı teröristle karşılaşıldı. Güvenlik güçlerinin ‘teslim ol’ çağrılarına teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışma sırasında gecenin karanlığından faydalanan teröristler bölgeden kaçtı. Yetkililer, karla kaplı bölgede operasyonların zorlu şartlara rağmen tüm hızıyla sürdüğünü bildirdi.
Vatan / DHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2007 Cuma 14:37:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?