22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Tunceli'de teröristlerle temas sürüyor

Tunceli'nin Ovacık ve Hozat ilçelerinde PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen iki ayrı operasyonda çıkan çatışmanın sürdüğü öğrenildi. Tunceli'deki çatışma bölgesine çok sayıda takviye birlikler gönderilerek operasyon genişletildi.


Tunceli'nin Hozat ilçesindeki Kinzir Ormanları bölgesinde Hozat 5. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı askerlere dün gece saldırı düzenleyen PKK'lı teröristler, 1 askeri yaraladı.

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı saldırının ardından Hozat ve Ovacık ilçesi kırsal kesiminde hava destekli ve eş zamanlı geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Tunceli Valiliği'nden edinilen bilgiye göre, Ovacık'ın Mercan Dağları kesiminde dün saat 17.00 sıralarında bir grup PKK'lı teröristle sıcak temas sağlandı. Güvenlik güçlerinin 'teslim ol' çağrılarına teröristler ateşle karşılık verdi. Açılan ilk ateşte 1 astsubay 2 uzman çavuş şehit oldu. 1 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Çatışmada 5 terörist , 5 adet kaleşnikof piyade tüfeği, bunlara ait mühimmat ve bol miktarda patlayıcı maddeyle birlikte ölü olarak ele geçirildi. Bu arada sıcak çatışmanın devam ettiği bölgeye havadan Jandarma Özel Harekat Timleri sevk edilirken, kalabalık bir grup olduğu belirlenen teröristlerle çatışma sabaha kadar sürdü.

Askeri yetkililer, öldürülen terörist sayısının artabileceğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 11:45:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?