30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Türbanlı görüntülerin arkası

Kapatma davasının gerekçelerinden biri olan ve AKP’nin ‘fotoğrafların nerede çekildiği belli değil’ diyerek kendini savunduğu türbanlı doktorlarla ilgili olarak çalıştıkları hastanelerin yönetimlerinin ‘uyarı cezası’ verdiği ortaya çıktı 


Milliyet, kamu hastanelerinde bazı doktor ve sağlık personelinin yasak olmasına rağmen türbanla görev yaptığını fotoğraflarla ortaya koymuştu. Haberlerin ardından bazı hastaneler soruşturma başlatmıştı.
Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimi Doç. Dr. Eyüp Gümüş, fotoğraflarda yer alan ve Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda görev yaptığı belirlenen türbanlı doktor hakkında başlatılan soruşturmanın sona erdiğini, doktora da uyarı cezası verildiğini açıkladı. Gümüş, türbanlı doktora sözlü uyarı cezası yaptırımı uygulandığını ve “bundan böyle dikkat etmesi gerektiği”nin kendisine açıkça bildirildiğini söyledi.

Doktora yazılı uyarı 

Gümüş, “Uyarı cezası alan hekim büyük ihtimalle hastanemizden ayrılıyor, çalışamayacağını söyledi, bu sıkıntılar böyle devam ederse ayrılacak. Çünkü bazen yine kapatıp çıkmaya çalışıyor, izin verilmiyor, o yüzden istifa etmeyi düşünüyor” diye konuştu. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Başhekimi Dr. Turan Aslan da, türbanıyla fotoğraflara yansıyan Fizik Tedavi Bölümü görevlisi doktor hakkında bir rapor hazırlandığını ve sonuçta türbanlı doktora yazılı uyarı verilmesine karar verildiğini söyledi.
Aslan, doktorun ifadesinde “görevini tamamladıktan ve dışarı çıkmak üzere sivil giysilerini giydikten sonra, bir çocuğun sağlık sorunu nedeniyle geri çağrıldığı için türbanıyla görüntülendiğini, fotoğraftaki karenin bir andan ibaret olduğunu, hata yaptığını”söyleyerek kendini savunduğunu ifade etti Aslan, bu ifadeye rağmen doktora yazılı uyarı yapıldığını belirtti.

AKP ne demişti? 

AKP, toplam sekiz klasör tutan esas hakkındaki savunmasında, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a ayrılan 10 sayfada, hastanedeki fotoğraflarla ilgili olarak, “söz konusu fotoğraf ve görüntülerin nasıl çekildiği, fotoğrafı çekilenlerin görevde olup olmadığının belli olmadığı” iddia edilmişti.

ABD: Halk iradesi göz önüne alınmalı 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tom Casey, Washington’da önceki gün bir basın toplantısı düzenledi. Casey, toplantıda Yunan bir gazetecinin kapatma davasına ilişkin sorusuna, daha önceki açıklamalarına paralel olarak şu yanıtı verdi: “Türk demokrasisini güçlü şekilde destekliyoruz ve bu konuya bakan Anayasa Mahkemesi’nin kararını verirken halkın iradesini göz önünde bulundurmasını bekliyoruz.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 16:43:47
Güncelleme :21 Haziran 2008 Cumartesi 16:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?