16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Türk avukatları Alman basınında

Almanya'nın önde gelen haftalık siyasi dergilerinden Stern, Türkiye'de 13 yaşındaki bir İngiliz kızına cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle yargılanırken mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ve ülkesine dönen Alman genci B.M.W'nin Alman avukatlarını ve ailesinin danışmanlarını, kendi çıkarları peşinde koştukları gerekçesiyle eleştirdi, Türk avukatlarınıysa yoğun şekilde çaba harcadıkları için övdü.

Dergide "Marco'nun sahte dostları" başlığıyla verilen haberde, B.M.W'nin Alman avukatları Matthias Waldraff ve Michael Nagel'in çok sayıda açıklamalar yaptıkları, ancak bir kez bile Antalya'daki davaya katılmadıkları belirtildi.

Alman gencinin göz altına alındığı gün, sadece kitap okuyarak Almanca öğrendiği belirtilen avukat Ahmet Ünal Ersoy'un haberdar edildiği ve Türk avukatın davayı diğer bazı meslektaşlarıyla üstlendiği hatırlatılan haberde, B.M.W'nin davasının 3 ayrı ülkeyi ve 3 ayrı hukuk sistemini ilgilendirdiği için çok sayıda tercüme ve bürokratik işlem yapıldığı, Ersoy'un bu işlerin yanı sıra Alman gencini her hafta ziyaret ettiği ifade edildi.

Haberde, Almanya'nın önde gelen turizm şirketlerinden Öger Tours'un sahibi ve Avrupa Parlamentosu üyesi Vural Öger'in de, Alman gencinin babasının talebi üzerine B.M.W'yi ceza evinde ziyaret ettiği, ancak bağımsız yargıya hiç bir şekilde müdahale etmediği, sadece bazı kişilere Noel tatilinin önemini anlattığı belirtildi.

A.A.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2007 Perşembe 19:57:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vatan sever IP: 78.48.49.xxx Tarih : 20.12.2007 22:38:03

hadi ya !!!! bunlar Türk ulusunu kücük düsürmekten baska bir sey degil.Almanya kim oluyorda BÜYÜK TÜRKIYE CUMHURIYETI nin YARGISINA KARISIYO ......