16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Türk denizleri Ankara'dan izlenecek

Denizcilik Müsteşarlığı'nda kurulacak otomatik tanımlama sistemiyle Türk denizleri son teknoloji ile donatılmış merkezden izlenecek.

Denizlerdeki seyir emniyeti ile deniz güvenliğini arttıracak Otomatik Tanımlama Sistemi (AIS) Ana Merkezinde gemilere ilişkin pek çok statik, dinamik ve seyir bilgileri otomatik olarak alınacak, seyir halindeki gemiler takip edilebilecek.

Denizcilik Müsteşarlığı bünyesinde oluşturulan AIS Ana Merkezinde Türk Arama ve Kurtarma Sahası da dahil daha geniş bir alanda seyreden gemiler, Ankara'daki ana merkez ile ilgili diğer kurumlarca 24 saat izlenebilecek.

Türkiye'nin üç tarafını çevreleyen denizlerde seyreden gemi hareketlerini izleyebilmek, seyir emniyetini sağlamak, deniz güvenliğini arttırabilmek ve Avrupa Birliği'ne uyumu sağlamak amacıyla Denizcilik Müsteşarlığı tarafından hazırlık çalışmaları tamamlanan AIS Ana Merkezi, 9 Temmuz Pazartesi günü törenle hizmete açılacak.

Sistemle, Türkiye denizlerinde seyreden tüm gemilere ilişkin ana merkezin elde edeceği AIS bilgilerinin ilgili diğer kurumlarla paylaşılarak, kıyıların daha güvenli ve seyir açısından daha emniyetli olması sağlanacak.


aa
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2007 Cuma 10:42:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?