27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Türk gemisi'nden yardım çığlığı

'Kurtarın Mira batıyor'

Mira Denizcilik Şirketi'nin borçları nedeniyle Hint Okyanusu'nda alıkonulan Mira gemisinden kötü haber var. 18'i Türk 6'sı Azeri 24 personeliyle 151 gündür okyanusun ortasında tutulan Mira gemisi, şimdi de fırtınaya yakalandığı için su almaya başladı. Gece gündüz kovalar ve pompalarla su boşaltan gemi personeli hala umutsuzca Türk yetkililerin devreye girmesini bekliyor.

FIRTINAYA YAKALANDIK
Mira gemisi personelinden Ahmet Baydar, AKŞAM'a konuştu. Baydar, 'Fırtına yüzünden su almaya başladık. Çok ciddi bir rüzgar var. Pompalarla ve resmen kovalarla suyu boşaltmaya çalışıyoruz. Yardıma gelen olmazsa batarız. Burada şirketi arıyoruz, konsolosluğu arıyoruz ama hiç kimse yardıma gelmiyor. Perişanız' dedi.
'Ölüme terk edildik' diyen Baydar, gemideki çok az yakıtın da pompaları çalıştırmak için kullanıldığını söyledi. Bütün gece uyumadıklarını anlatan Baydar, 'Bu fırtınalar Muson yağmurlarının habercisi. Artık birileri hareket geçsin' diye konuştu.
CHP Milletvekili Çetin Soysal'ın ardından MHP Aydın Milletvekili Recep Taner de devreye girerek olayı TBMM'ye taşımaya hazırlanıyor.

 

Akşam
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 22:14:03
Güncelleme :19 Mayıs 2009 Salı 22:22:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?