22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Türk hava sahasında heyecanlı gün

Dün Türk hava sahasında heyecan uyandıran olaylar yaşandı. Önce Türk hava sahasına giren Yunan jeti panik yarattı, ardından Yunanistan’dan kalkan özel bir uçak Yalova-Bandırma arasında radardan kayboldu.

Yetkilileri heyecanlandıran olaylardan ilki dün sabah saatlerinde yaşandı. Yunanistan'dan kalkan özel bir jet, İzmir semalarında Türk hava sahasına girip tüm uyarılara rağmen Türk hava sahasını terk etmeyince silah yüklü F-4 Fantom savaş uçaklarıyla önleme yapılarak hava sahasından çıkarıldı.

İkinci olay ise akşam saatlerinde meydana geldi. Çekoslovak OKMYF kuyruk tescilli DAL-4 tipi özel uçak, iki özel uçakla birlikte Türkiye'ye gelmek üzere saat 15.05'te Yunanistan'ın Kelkira Havalimanı'ndan kalktı.

Uçuş planı dahilinde Türk hava sahasına giren ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na giden uçaklardan OKMYF kuyruk tescilli DAL-4 tipi uçakla İzmir Bergama üzerindeyken telsiz ve radyo irtibatı kesildi.

Bunun üzerin radardan takip edilmeye başlanan uçak Yalova-Bandırma arasında radardan kayboldu. Bir süre radar da görünmemesi nedeniyle büyük heyecana neden olan uçak, 20.15'te Bursa Yenişehir Havaalanı'na herhangi bir aletli iniş sisteminden yararlanmadan ve kule ile irtibat kurmadan indi.

Uçakta sadece Seduyt adlı bir pilotun bulunduğu bildirildi.

Önce telsiz irtibatı kesilen ardından da radardan kaybolan uçakla birlikte kalkarak İstanbul'a gelen iki uçak da 20.05'te sorunsuz bir şekilde Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptı.
cnntürk
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2007 Cumartesi 11:35:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?