18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Türk hukuk tarihinde bir ilk

KENTHABER-ÖZEL-İzmir'in Buca İlçesi'nde 1995'te çıkan yangında eşi ve kızını kaybeden baba, 10 yıl süren hukuk mücadelesi sonunda, 300 milyar lira tazminat kazanarak, Türk hukuk tarihine geçti.

Evdeki yangının tüp dedantöründen çıktığı raporu üzerine sorumlu firma aleyhine açılan tazminat davası dün yargıtayda karara bağlanarak davalı, 300 milyar tazminat ödemeye mahkum edildi.

Evinde çıkan yangında eşi Güler Mutlu ile 5 yaşındaki kızı Mehtap'ı kaybeden İzmirli İmdat Mutlu, itfaiyeden gelen 'yangın tüp kaçağına bağlı olarak çıkmıştır' raporu üzerine, avukat Mehmet Emin Keleş'e başvurdu.

Adeta bir dedektif gibi çalışan tecrübeli avukat, yangının tüp dedantöründen çıktığını bilirkişiye tespit ettirerek, üretici firmayı 240 milyar lira para cezası ödemeye mahkum ettirdi. Ancak, firma sahibi Yorgo Fotiyadis, kararı temyize götürdü. Yaklaşık 1 yıldır yargıtayda görülen dava dün sonuçlandı ve davalı firma, davacıya yasal faizleriyle birlikte 300 milyar tazminat ödemeye mahkum edildi. Böylece avukat Mehmet Emin Keleş, Türk hukuk tarihinde bir ilke imza atmış oldu.

Buca'da 1995 yılında bir evde tüp patlaması sonucu çıkan yangında 30 yaşındaki anne Güler Mutlu ile 5 yaşındaki kızı Mehtap Mutlu yaşamlarını yitirirken, sokakta oyun oynayan Hasan Mutlu ise tesadüfen hayatta kalmıştı.

Volkan Özsoy - Kenthaber
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 12:27:16
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 15:24:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?