20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Türk jetleri K. Irak'ta

Uluslararası haber ajansı Reuters'in son dakika haberine göre 4 Türk Savaş uçağı K.Irak^taki PKK kamplarını 2 saat süre ile bombaladı

El Yaver: Hakurk civarındaki terk edilmiş köyler ve çevresi bombalandı

Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetiminin Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Cabbar El Yaver, Hakurk bölgesinde bulunan terk edilmiş iki köy ve civarının Türk savaş uçakları tarafından bugün öğleden sonra bombalandığını doğruladı. El Yaver, bombalanan bölgenin kendi denetimleri dışında olduğunu ve kendilerine ulaşan bilgilere göre sivil kaybın söz konusu olmadığını söyledi.

Açıklama, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (IKYB) resmi internet sitesi Pukmedia'nın, Türkiye'ye ait 4 savaş uçağının Kuzey Irak'taki Hakurk bölgesini bombaladığını öne sürmesinin ardından geldi.

HAVA BOMBARDIMANI 2 SAAT SÜRDÜ

Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin resmi internet sitesi, Türk savaş uçaklarının Hakurk bölgesindeki bombardımanın 2 saat sürdüğünü yazdı. Site, Türk Savaş uçaklarının saat 16.00'da başlatılan harekatın saat 18.00'a kadar sürdürüldüğü ve özellikle Sidekan İlçesi'ne bağlı Elmuşa Seri, Elmuşa Xware, Kewet, Derwa ve Spiyaran bölgesinin hedef alandığını duyurdu. Sitede yer alan haberde bu bölgenin 1995 yılında boşaltıldığı bilgisine yer verildi.

vatan
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 00:15:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?