16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Türk kadınına teşekkür mektubu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca
bölgesinde 12 askerin şehit edildiği, 16 askerin yaralandığı saldırının ardından, askere alınmaları için Milli Savunma Bakanlığı'na dilekçe veren 22 kadına,
bakanlıkça teşekkür mektubu gönderildiği bildirildi.


Dağlıca'da 12 askerin terör örgütü PKK tarafından şehit edilmesinin ardından Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak'ta da 23 Ekim'de düzenlenen 'Terörü Protesto' mitingi sonrasında 22 kadın, askere alınmaları için Askerlik Şubesi'ne giderek, dilekçe vermişlerdi.


Bunun üzerine, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Askeralma Dairesi Başkanlığı'nca 22 kadına teşekkür mektubu gönderildi. Mektupta şu görüşlere yer verildi:


''Bu hareketiniz, vatansever Türk kadınının, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi, en zor şartlar altında dahi ülkesinin bağımsızlığı için seve seve yapacağı fedakarlığın bir göstergesi olarak değerlendirilmiştir. Öncelikle bir Türk kadını
olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin teröristlere karşı verdiği silahlı mücadelede yer alma isteğiniz büyük bir taktir, heyecan ve memnuniyetle karşılanmıştır.Şehitlerimizin kanları ve kahraman gazilerimizin büyük fedakarlıkları ile bize miras kalan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni sonsuza kadar yaşatmak, aziz vatanımızın, milletimizin bölünmez bütünlüğünü koruyarak, çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırmak ve bu emaneti nesiller boyunca gelecek kuşaklara aktarmak her Türk vatandaşının görevidir.'' Milli Savunma Bakanlığı'ndan gönderilen teşekkür mektubunun kendisini gururlandırdığını ifade eden 81 yaşındaki Ayşe Güneş, ''Terörün sona ermesini istiyoruz. Artık askerlerimiz şehit olmasın. Bu konuda bizlere hangi görev verilirse yapmaya hazırız'' diye konuştu.

A.A
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 05:57:04
Güncelleme :8 Kasım 2007 Perşembe 07:10:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakem IP: 88.230.228.xxx Tarih : 8.11.2007 09:16:16

Kadınlarımız,elleri nasırlı,yürekleri sevgi dolu,herşeye rahmen umutlu,onurlu analarımız,sizin yeriniz karakollar,kışlalar değil başımızın üstüdür. Askerlik yapmamak için vatan değiştiren,kimlik değiştiren,ülkesini terkeden,çocuklarına tatil köylerinde askerlik yaptıran bürokratlar, askerlik yapmamış general,paşa,komutan,bakan ve şımarık zengin çocukları, tv lerde kendilerini kahraman ve sanki terörü bitirmişçesine kasılıp gerilen Türkiyeyi en zor günlerinde bırakıp biran önce emekli olmak için can atanlar düşünsün .