19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Türk mülteciye İngiliz şiddeti

Geçen yıl mülteci olarak İngiltere'de yaşamasına izin verilen Türk vatandaşı İsmail Bozdoğan (35) üç çocuğu ve eşiyle İngiliz polisince dövülerek sınırdışı edildi. Bozdoğan polisleri polisleri şikayet etti.

Karısı ve çocuklarıyla polis arabasına bindirildiğini söyleyen Bozdoğan, Londra havaalanındaki boş alanda ve THY uçağında 7 İngiliz polisinin kendisini dövdüğünü iddia ederek teslim edildiği Atatürk Havalimanı'nda 3 İngiliz polisi hakkında şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine havalimanı polisi tarafından pasaportlarının fotokopileri alınan 3 İngiliz polis, daha sonra ülkelerine döndü.

TÜRK POLİSİNE SIĞINDI

'Türkiye'de HADEP'li olduğumuz için baskı altındayız' diyerek siyasi sığınma talep eden aile, İngiliz polisinin baskısından, şikayet ettiği Türk polisine sığındı. Dayaklı iadeye dava açacak

Londra'daki evinden alınarak iki ayrı arabada havalimanına getirildiklerini söyleyen İsmail Bozdoğan, "Karım ve çocuklarım arkadaki arabada, bana öndeki arabadayken vurmaya başladılar. Arabadan indim, peşimden çıkıp sokakta da dövdüler" dedi.

Havalimanına girdikten sonra da boş bir alanda İngiliz polisi tarafından dövüldüğünü iddia eden Bozdoğan yaşadıklarını, 'İltica talebime ret cevabı geldi ama böyle bir dayağı beklemiyordum. 'Ben size ne yaptım?' diye sordukça vurdular. Onlar böbrek ameliyatı olduğumu söylediğim halde dövmeye devam ettiler' diye konuştu.

AİHM'E ŞİKAYET EDECEK

İngiliz polisleri Duncan John Farmer, Martin James Davey ve Christopher James Eagle hakkında şikayetçi olan Bozdoğan, sonuç alamazsa AİHM'de İngiltere aleyhinde dava açacağını söyledi.











Faruk ESKİOĞLU / Emre KULCANAY - Açık Gazete
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2006 Cumartesi 13:08:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?