22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Türk sınırına 8 yeni karakol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak sınırına askeri yığınağı devam ederken, Irak hükümeti de Türkiye sınırında yeni 8 karakol kurdu ve bu birimlere merkezi hükümete bağlı Kürtlerden oluşan asker sevk etti. İki aylık eğitimlerini tamamlayan 1200 peşmergenin de sınır kesimlerine sevk edildiği belirtildi. 

Terör örgütü PKK’nın sınırdan geçişlerini engellemek ve bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kuzey Irak sınırında bulunan Şırnak’ın kırsal kesimlerinde başlattığı operasyonlar devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sınıra sevkedilen zırhlılar, Kuzey Irak tarafındaki köylerden de çıplak gözle görülüyor. 

Kuzey Irak'ta Zaho'ya bağlı Kanimasi kasabasının sınıra iki kilometre mesafede bulunan Nazduri Köyü'nün karşı tarafından yer alan Türkiye’nin Yemişli bölgesine tank ve toplardan oluşan ağır silahlar yerleştirildi. Kuzey Irak’taki köylüler, TSK’nın sınırdaki hareketliliğini Kürt hükümetine bağlı peşmergelere ileterek olası bir operasyonla ilgili kaygılarını dile getirdi. 

DHA’nın Kuzey Irak’taki yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, peşmergelerin Zaho'ya yakın sınır kesiminde tatbikat yaptıkları da belirtildi. Zaho’nun Batufa kasabasından Suriye sınırına kadar bölgeyi kapsayan karakollara Kürt asıllı askerlerin yerleştirildiği de vurgulandı.
Milliyet internet
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2007 Cumartesi 13:47:28
Güncelleme :19 Mayıs 2007 Cumartesi 16:15:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gökhan IP: 88.240.177.xxx Tarih : 19.05.2007 14:36:12
peşmergeleri yem olarak atarlar...bizede takbikat olur işte..daha savaşmasını bilmiyo onlar...yemler...