27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

'Türkiye güvenli bir ülke'

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Papa 16. Benedikt'in İstanbul'a güvenli bir şekilde gelip ayrıldığını belirterek, “Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğu bir kez daha vurgulanmış oldu” dedi.

Emniyet Müdürlüğünde açıklama yapan Cerrah, Papa 16. Benedikt'in İstanbul'a gelişinden ayrılışına kadar güvenli bir şekilde korunduğunu, alınan güvenlik tedbirlerinin “dört dörtlük” uygulandığını söyledi.

Güvenlik tedbirlerinden İstanbul halkının mağdur olduğunu belirten Cerrah, şunları kaydetti:
“Önemli bir konuk vardı. Misafirimiz güvenli bir şekilde geldi, güvenli bir şekilde ayrıldı. Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğu bir kez daha vurgulanmış oldu. İstanbul'un güvenli olduğu, her türlü organizasyona ev sahipliği yapabileceği ve halkının da duyarlı olduğu bir kez daha görüldü. Ben, İstanbul halkının gösterdiği duyarlılığa teşekkür ediyorum. 24 saat görev yapan polislerimi de tebrik ediyorum.”

Türk halkının din adamlarına karşı duyarlı olması dolayısıyla büyük protesto gösterileri yaşanmadığını vurgulayan Cerrah, Papa'nın İstanbul programıyla ilgili olarak 9 bin 535 polisin görev yaptığını, bunların 750'sinin çevre illerden takviye kuvvet olarak görevlendirildiğini kaydetti.

Cerrah, Papa'nın korunmasına ilişkin İstanbul Emniyeti olarak alınan önlemlerin yeterli olduğunu ve Papa'ya çelik yelek giydirmediklerini söyledi.

Devlet başkanları ve bu tipteki misafirler için dünyanın her yerinde böyle tedbirler uygulandığını hatırlatan Cerrah, “Bazı yolları kapatacağımızı duyurduğumuz için İstanbul halkı mümkün mertebe tek başına tek araçla trafiğe çıkmama konusunda gayret gösterdi.” şeklinde konuştu.
A.A.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2006 Cumartesi 02:43:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?