18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

'Türkiye Telafer operasyonundan haberdardı'

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tan, Türkiye'nin Telafer’deki hassasiyetlerini ABD makamlarına ilettiğini söyledi. Tan, Telafer’e insani yardım yapmak için hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, haftalık olağan basın toplantısında gazetecilerin Telafer ile ilgili sorularını yanıtladı. Türkiye’nin Telafer’deki duruma çözüm bulunması için uzun bir süreden beri çaba gösterdiğini ifade eden Tan, Telafer halkının çok zor koşulların altında yaşadığını belirtti.

Dışişleri Sözcüsü Tan, "Türkiye bu koşulların süratle düzeltilmesinin sağlanması gerektiğine inanmaktadır. Türkiye, bu konuda elinde gelen katkıyı yapmaya hazırdır" dedi. 

YARDIM HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

Türkiye’nin Telafer’e insani yardım yapmak ve daha uzun vadede Telafer’deki bazı altyapı sorunlarının çözümüne destek sağlamaya yönelik hazırlıklarını tamamladığını da anlatan Tan, Türk Kızılay’ın kısa zamanda kente acil yardım malzemesini göndermesi için taraflar ile temasların yapıldığını belirtti.

Tan, şöyle devam etti: "Türkiye, Telafer’de şehir halkı ile şehir dışından gelmiş terörist ve direnişçi unsurların karıştırılmaması gerektiğini öteden beri vurgulayagelmişti. Türkiye ayrıca, şehirdeki farklı kesimler arasında huzursuzluk kaynağının doğru teşhis edilmesi gerektiğini belirtmektedir."

Namık Tan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün bir süre önce Telafer’deki aşiret ve grupların liderleri Ankara’da bir araya getirdiğini anımsatarak Gül’ün aralarında uzlaşı zemininin oluşturulmasına katkıda bulunduğunu belirtti.

Türkiye’nin bu yöndeki çabaları sürdüreceğini ifade eden Tan, Telafer’deki harekat başlamadan ABD makamlarının Telafer’de sınırlı bir operasyon düzenlenmesinin askeri açıdan zaruret haline geldiğini bildirdiklerini anlattı.

Namık Tan, "Telafer’deki operasyon ile ilgili olarak hassasiyetlerimiz bu vesileyle bir kez daha ABD makamlarına dile getirilmiş ve kentte sivil halkın hiç bir süretle zarar görmemesi için azami özenin gösterilmesi istenmişti" dedi.

Dışişleri Sözcüsü Tan, Telafer’e acil yardımın ulaştırılması ve halkın operasyondan etkilenmemesi için ABD ile yapılan temasların sürdürüleceğini de söyledi.
ANKA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 14:56:08
Güncelleme :7 Eylül 2005 Çarşamba 23:21:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?