16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Türkiye'de Gül coşkusu

Abdullah Gül'ün 11. Cumhurbaşkanı seçilmesi, memleketi Kayseri'de coşkuyla kutlandı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar, büyük bir Türk Bayrağı ile bando eşliğinde Cumhuriyet Alanı'na dek yürüdüler.



Burada İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra, Kayseri Büyükşehir Belediye Konservatuvarı'nın 400 kişilik gençlik korosu bir konser verdi. Koronun sunduğu, ''Gesi Bağları'', ''Tren Gelir Hoş Gelir'' ve ''Memleketim'' adlı şarkılar büyük alkış aldı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, ''Bugün Türkiye'de ve Kayseri'de büyük bir bayram var. Bir şehirden başbakan çıkarmak, cumhurbaşkanı çıkarmak büyük onurdur, gururdur. Biz bu onuru, gururu ve sevinci yaşıyoruz. Kayseri'de siyasette, sanayide, ticarette ve sporda hep iyi şeyler oluyor'' dedi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bandosu'nun kutlama boyunca sık sık seslendirdiği ''Gülüm Benim'' adlı şarkı, büyük ilgi gördü. Kutlamalar sırasında vatandaşlara saksılarla gül fidesi ve gül kokulu lokum da sunuldu. Cumhuriyet Alanı üzerinde bir motorlu yelkenkanat pilotu da gösteri yaparken, lazer gösterileriyle renklenen kutlamalarda 25 dakika süreyle havai fişek gösterisi yapıldı.

DENİZLİ

Abdullah Gül'ün 11. Cumhurbaşkanı seçilmesi, Denizli'de Türk halk müziği konseri ve mehter takımı gösterisiyle kutlandı. TBMM'deki seçimin tamamlanmasının ardından Delikliçınar Alanı'nda düzenlenen etkinlikte ilk önce Denizli Belediyesi Bandosu sahne aldı. Daha sonra Türk halk müziği konseri verildi. Konserde, Denizli Belediye Konservatuvarı sanatçıları Özgür Doğan, Tuğba Gündoğan ve Sibel Karakaya, çeşitli yörelerden türküler seslendirdi. Denizli Belediyesi personelinden oluşan mehter takımı da bir gösteri sundu.

RESEPSİYON SONRASI ÇANKAYA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, kutlamaları kabul etmek için Çankaya Köşkü'nde verdiği resepsiyon sona erdi. Abdullah Gül, resepsiyonun ardından Çankaya Köşkü'nden ayrılarak, Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutu'na geçti. Cumhurbaşkanı Gül'ün, Çankaya Köşkü'nde ikametine ayrılacak bölümdeki hazırlık tamamlanana dek bir süre daha Dışişleri Resmi Konutu'nda ikamet edeceği öğrenildi. Bu arada Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığını kutlayan kimi vatandaşların, otomobilleriyle Çankaya Köşkü çevresindeki caddelerde klakson çaldıkları, ellerinde Türk ve AK Parti bayrakları salladıkları görüldü.

BARTIN

Abdullah Gül'ün, Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla Bartın'da havai fişek gösterisi yapıldı. AK Parti Bartın İl Başkanı Yakup Ulupınar, Cumhuriyet Alanı'ndaki etkinlikte, Abdullah Gül'ün Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı böyle bir kutlama gerçekleştirdiklerini belirterek, ülkeye ve ulusa hayırlı olması temennisinde bulundu. Alanda toplanan il, ilçe ve belde örgütü üyeleri ile vatandaşlar, darbuka, cümbüş, klarnet ve keman eşliğinde çalınan ''Gülüm Benim'' ve ''Gül Döktüm Yollarına'' şarkılarına eşlik ettiler. Etkinlik sırasında gerçekleştirilen havai fişek gösterisi de ilgiyle izlendi.

BAHÇELİEVLER'DE PİLAVLI KUTLAMA

Abdullah Gül'ün 11. cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla Bahçelievler'de bir grup işadamının düzenlediği havai fişek gösterili kutlamada, vatandaşlara etli pilav dağıtıldı. Kocasinan Parkı'nda akşam saatlerinde başlayan kutlamalar, işadamı Yusuf Çiftçibaşı ve bir grup arkadaşı tarafından düzenlendi. Yaklaşık 500 kişiye etli pilav dağıtılan gecede, havai fişek gösterisi de yapıldı. Etkinlikte sahne alan Türk Halk Müziği sanatçısı Kürşat, istek üzerine sık sık ''Gülüm benim'' türküsünü seslendirdi. Kutlamaya katılanlar, türkülere eşlik ederek halay çekti. AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanlığı yöneticilerinin de hazır bulunduğu geceye katılan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, ''Vatandaşlar kendi aralarından çıkan cumhurbaşkanına sevgi gösterisinde bulundu. Bu durumu bayram havasında kutladı. Bizi de davet ettiler, davete icabet ettik'' diye konuştu. Geceyi düzenleyen işadamlarından Yusuf Çiftçibaşı da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü çok sevdiklerini belirterek, şunları kaydetti: ''Birkaç arkadaş oturduk, böyle bir karar verdik. Kutlama hazırlıklarına sabah başladık. Çatalca'ya gidip büyükbaş hayvan aldık. Güzel bir eğlence oldu. Vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Sevgimizi bu şekilde gösterdik. Sayın Abdullah Gül'e başarılar diliyoruz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğinden de eminiz.''

Osmaniye

AK Parti Kayseri Milletvekili Abdullah Gül'ün TBMM'de bugün yapılan 3. tur oylama sonucunda cumhurbaşkanı seçilmesi, AK Parti Osmaniye İl Teşkilatı tarafından davul-zurna ve havai fişeklerle kutlandı.


Akşam saatlerinde parti il binasında AK Parti İl Başkanı Ali Binboğa başkanlığında toplanan partililer, daha sonra belediye tarafından yeni yaptırılan Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Burada davul-zurna eşliğinde Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesini kutlayan partililer, halay çekip oynadı. Kutlamalar sırasında havai fişek gösterisi de yapıldı.

a.a.- iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2007 Çarşamba 02:26:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?