30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Türkiye'nin tatlı haritası

Tatlı sektörünün önde gelen isimlerinden Özsüt'ün yaptığı bir araştırmaya göre, Türkiye'de en çok sevilen tatlıların başında kazandibi ve profiterol geliyor.
Özsüt tarafından yapılan açıklamada, Türkiye genelinde en çok sevilen tatlının kazandibi olduğu, onu az bir farkla profiterolün takip ettiği belirtiliyor. Üçüncü sırada tavukgöğsü yer alırken, listenin devamında keşkül, fırın sütlaç, ekmekkadayıfı ve aşure geliyor.

İllere göre bakıldığında ise özellikle güneyde kazandibinin revaçta olduğu görülüyor. Araştırmaya göre Adana, Mersin, Antalya günün her vakti kazandibi tüketiyor. Fırın sütlaç ve keşkül gibi sütlü tatlılar ise bu illerin diğer gözdeleri arasında yer alıyor. Gaziantep'te de kazandibi büyük ilgi görüyor. Ama profiterol ve aşure, kazandibine çok ciddi birer rakip olmayı sürdürüyor. Ege Bölgesi'ndeki Manisa başta olmak üzere, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli gibi şehirlerde en çok sevilen tatlı da yine kazandibi olarak öne çıkıyor.

Eskişehirliler'de seçim profiterol ile kazandibi arasında değişiyor. Aşure ve fırın sütlaç da Eskişehir'de sevilen tatlılar arasında yer alıyor.

Öte yandan Balıkesir, Afyon, İstanbul ve Ankara'da ise en çok profiterol seviliyor. Çanakkale'de ise tavukgöğsü ve aşure, Bursa'da profiterol, kazandibi, aşure ve keşkül, Kayseri'de profiterol, kazandibi, tavukgöğsü, Uşak ve Tekirdağ'da kazandibi öne çıkıyor

.
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 01:51:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?