18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Türkiye'ye dönün!

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'deki Türk büyükelçiliğinin 22 Mart itibarıyla kapatılacağını bildirdi. Açıklamada, Suriye'deki Türklere yurda dönmeleri çağrısı yapıldı.

Dışişleri açıklamasında, Şam'daki büyükelçilik hizmetlerinin 22 Mart 17.00'den itibaren durdurulacağı, hizmetlerin Halep Konsololosluğu tarafından yürütüleceği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı, mecbur kalınmadıkça Suriye üzerinden karayolunun kullanılmaması, zorunlu hallerde ise gündüz seyahat edilmesi yönünde daha önce yapılan uyarıları yaşanan gelişmeler üzerine tekrar hatırlattı.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Suriye’deki gelişmelerin seyrinin vatandaşlarımız için ciddi güvenlik risklerini beraberinde getirdiği görülmektedir. Bu itibarla, Suriye’de ikamet eden vatandaşlarımızın yurda dönmeleri kuvvetle tavsiye edilmektedir. Suriye’deki son gelişmeler ışığında, Şam Büyükelçiliğimiz Konsolosluk Şubesi’nce konsolosluk hizmeti verilmesi faaliyeti 22 Mart 2012 Perşembe günü saat 17.00’den itibaren durdurulacaktır. Halep Başkonsolosluğumuz ise vatandaşlarımıza mevcut koşullar çerçevesinde konsolosluk hizmetleri sunmaya devam edecektir. Diğer taraftan, Suriye’deki vatandaşlarımızın gerektiği takdirde Beyrut ve Amman Büyükelçiliklerimizin Konsolosluk Şubeleri’ne de başvurmaları her zaman mümkündür. Suriye’deki vatandaşlarımızın ayrıca, konsolosluk hizmetleri ve işlemleri hususlarında danışmak istedikleri konularda haftanın yedi günü 24 saat hizmet veren Bakanlığımız Konsolosluk Çağrı Merkezi’yle (+90 312 292 29 29) temasa geçmeleri tavsiye edilmektedir."

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili bir açıklama yapan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, değerlendirmelerin sürdüğünü belirterek, "Burada büyükelçimizin geri çağrılmasından tutunuz da oradaki Türk vatandaşlarına kadar değerlendirmemizi yapıyoruz. Kilis'teki hazırlıklarımız bittiği anda Hatay'daki çadır kenti konteynır kente çevirmek suretiyle ibadethane ve sosyal donatı merkezlerini de tamamlayarak ilk etapta 20 bin kişilik şehir oluşturuyoruz" diye konuştu.


 

...
Yayın Tarihi : 16 Mart 2012 Cuma 13:13:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?