16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Türkiye’’’’yi lodos çarptı

Türkiye’nin birçok bölgesinde, lodos fırtınası ve şiddetli yağış, hayatı felç etti. Sobadan onlarca kişi zehirlenirken, 2 kişi hayatını kaybetti. Tekneler battı, çatılar uçtu, milyonlarca liralık zarar meydana geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün batı bölgelerde lodos ile birlikte etkili yağış beklendiğini bildirdi.

ZONGULDAK’ta etkili olan fırtına ve şiddetli yağış nedeniyle sandallar battı, ağaçlar yıkıldı. Zonguldak ile Kozlu Beldesi arasındaki sahil yolu, dalgaların getirdiği kum ve molozlarla trafiğe kapandı.

KONYA’nın Meram İlçesi’nde hızı 56 kilometreye ulaşan rüzgár, Yeniyol Caddesi’ndeki 7 metrelik çam ağacını kökünden söktü. Karatay İlçesi’nde aynı aileden 8 kişi sobadan zehirlendi.

KAYSERİ’nin Melikgazi İlçesi Başakpınar Beldesi’nde oturan 52 yaşındaki Şerife Akkkaya ile eşi Ahmet Akkaya (53), sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü.

TRABZON’da 20 metre yüksekliğindeki yön tabelası, şiddetli rüzgárın etkisiyle sahil yolu üzerine devrildi.

DÜZCE’nin Akçakoca İlçesi’nde hızı 70 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle 10 balıkçı teknesi parçalanarak sulara gömüldü.

BOLU’da çok sayıda evin çatısı uçtu.

KOCAELİ’de 3 metrelik dalgalar yüzünden Eskihisar-Topçular (Yalova) arasındaki feribot seferleri iptal edildi. Körfez İlçesi’nde de Yarımca sahilinden balık avlamak için teknesiyle denize açılan Asım Okan (57), rüzgarın şiddetini artırması üzerine kıyıya dönerek, teknesini bağlamak istedi. Çapanın kopması üzerine şiddetli rüzgarın da etkisiyle açığa sürüklenmeye başlayan teknesini kontrol etmeye çalışan Okan, denize düşerek boğuldu.

BARTIN’da, 80 kilometre hızla esen fırtına limanda bir tekne ile çok sayıda sandalı batırdı.

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde 5 ahşap tekne ile 15 küçük bot battı. 9 yat da sahil güvenlik ve belediye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu batmaktan son anda kurtarıldı.

İZMİR’in Foça İlçesi’nde fırtına balıkçı teknelerini ve yatları batırdı.

ANTALYA’da ağaçlar köklerinden söküldü, tabelalar ve güneş enerjisi panelleri yerlerinden koptu. Alanya Kalesi’ndeki dev Türk bayrağı ortasından yırtıldı.

TOKAT’ta şiddetli rüzgár Karşıyaka Mahallesi’ndeki bir apartmanın bacasını kopararak, Hüsnü Kalaoğlu’na (45) ait park halindeki otomobilin üstüne düşürdü.

KIRIKKALE’de çok sayıda evin çatısı uçtu. Ağaçlar devrilirken, kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 9 kişi, hastaneye kaldırıldı.

FETHİYE’de 4 balıkçı kayığı battı. İlçeye bağlı Bozyer Köyü’nde görülen hortum, korku ve panik yarattı. Yaklaşık 200 dönüm alandaki tüm seraları yıkan hortum, asırlık çam ağaçlarını ve elektrik direklerini de devirdi. Hortum nedeniyle bazı evlerin de çatıları uçtu.

TOKAT

Şiddetli fırtına, 6 katlı apartmanın bacasını uçurdu. Aşağı düşen baca, park halindeki bir aracı hurdaya çevirdi.


FOÇA

Son yılların en şiddetli fırtınasının meydana geldiği turistik belde Foça’da tekneler battı ve büyük zarar gördü.



ZONGULDAK

Karadeniz’de dev dalgalara neden olup balıkçı teknelerine zarar veren fırtına yüzünden, kentte elektrik direkleri de devrildi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 06:25:32
Güncelleme :12 Kasım 2007 Pazartesi 12:50:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?