16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Türkiye'yi sarsan intihar eylemi

Ankara'daki patlamanın faili saptandı... Fail bir intihar eylemcisi..

Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara'daki patlamanın Güven Akkuş adlı kişinin üzerinde bulunan plastik patlayıcının patlaması sonucu meydana geldiğini bildirdi. 


Güven Akkuş
Önal, Başbakanlık'ta Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün başkanlığında gerçekleştirilen terörle mücadele konulu toplantının ardından yaptığı açıklamada, Ulus semti Anafartalar Çarşısı önünde dün meydana gelen hain terör saldırısı neticesinde 6 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 91 vatandaşın da yaralandığı belirtti.

Önal, şöyle devam etti:

"Olay yerinde güvenlik güçlerimizce yapılan çalışmalar sonucu elde edilen 3 kamyon dolusu bulgu üzerinde Emniyet Genel Müdürlüğümüz kriminal laboratuvarında bomba imha, kimlik tespit ve kimya bölümü uzmanlarımızın yapmış olduğu titiz inceleme sonucu, hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarımıza ait olmayan başka bir şahsa ait organ parçaları tespit edilmiştir.

Kopmuş iki parmak üzerinde yapılan parmak izi ve DNA incelemesinden bu şahsın geçmişte yasadışı afiş asmak, 1 Mayıs gösterileri sırasında polise mukavemet ve yasadışı orgüt üyesi olmaktan tutuklanmış bulunan 1979 doğumlu Sivas ili Zara ilçesi Çaypınar köyü nüfusuna kayıtlı Güven Akkuş olduğu belirlenmiştir.

Güven Akkuş'a ait olduğu tespit edilen elbise parçaları üzerinde yapılan incelemede olayın bu şahsın üzerinde bulunan plastik patlayıcının patlaması sonucu meydana geldiği, patlayıcının cinsi ve eylem şekli itibariyle bölücü terör örgütünün kullandığı malzeme ve metotlarla örtüştüğü anlaşılmıştır."

ÖLÜ VE YARALILAR

Ankara Ulus'taki Anafartalar Çarşısı önünde dün akşam saatlerinde meydana gelen ve 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamada 10'u ağır, 102 kişi yaralandı. Şu ana kadar yaralılardan 39'u taburcu edildi. Patlamada işyerleri hasar gören esnafın, olay yerine Türk bayrakları astığı görüldü. Olaya ilişkin soruşturma ise sürüyor.

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden 6 kişiden 4'ü ve 100 yaralının isim listesini açıkladı.

Patlamada ölen 6 kişiden 4'ünün kimlikleri şöyle:

* İsa Kalkış
* Tuba Yomi
* Serdar Karayiğit
* Bilal Genç

Patlamada hayatını kaybeden diğer 2 kişinin ise henüz kimlikleri tespit edilemedi.

Tedavi gördükleri hastanelere göre yaralıların isimleri şöyle:

Hacettepe Hastanesi:
Adeal Mascod (Pakistan uyruklu), Beyler Macartay, Aydın Bedir, Berfin Bayram, Hüseyin Elvan, Tayyabe Pirzade (Pakistan uyruklu), Hülya Develi

Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi:
İsmail Muharremoğlu, Bilal Bayram, Zafer Kargalı, Mehmet Göçmen, Hanife Kumru, Satılmış Yüksekkaya, Haydar Elyılmaz, Ecehan Demirok, Leman Çekiç, Ersan Karabulut, Haydar Ali Altıntaş, Ahmet Nuri Laleli, Tuba Doğan, Hüseyin Demirhan, Levent Yıldırım, Tevfik Çavuşel, Dilan Gündüz, İbrahim Kılınç, Fırat Altunay, Aysel Dayı, Rıza Kumru, Baki Koçak, Amil Hüsain Khun (Pakistan uyruklu), Vahit Kılıç, Ayşe Bozkır, Oğuzhan Kılınç, Haydar Taşkesen, Mehmet Bayram, Dilek Akdeniz, Yaşar Aydoğdu, Selma Karakaya, Hasan Bulut, Hayrettin Demir

Ankara Hastanesi:
Sabri Kiraz, Bilal Gümüş, Mercan Keleşoğlu, Mithat Kopçak, Halil İbrahim Kopçak, Suat Hayri Koyuncu, Aydın Tatlı, Lokman Gül, Basri Topal, Recep Gedik, Mehmet Çotur, Dursun Deligül, Serdar Çolak

Ulus Devlet Hastanesi:
Hülya Akkaş, İbrahim Kolay, Yusuf Karaaslan, Şükran Çelikkaya, Bircan Dikmen

Numune Hastanesi:
Gökhan Kılıç, Oktay Topal, Mehmet Emin Şimşek, Ekrem Özmen, Abdul Mozet Khan (Pakistan uyruklu), Ayşe Kuyuk, Figen Hoşkal, Zülfikar Lodin (Pakistan uyruklu), Hatice Şanlıer, Ramiz Güldenoğlu, Tarık Zafer İkbal (Pakistan uyruklu), Ali Ezad Abbas (Pakistan uyruklu), Salman Dalhani (Pakistan uyruklu), Aydın Canbak, Caner Kaplan, Bünyamin Varlım, Hacı Karagöz

Gazi Hastanesi:
İsmail Özdemir, Mustafa Şahin, Engin Yılmaz, Hamza Arı, Harun Demirtürk.

İbni Sina Hastanesi:
Selahattin Deniz, Osman Karagöz, Firdevs Kazan, Süleyman Danacı, Serkan Ardıç, Serkan Duman

Keçiören Araştırma Hastanesi:
Ayşe Oğuz, Kader Akdemir, Gözde Akın, Fatma Düşünceli, Nafiye Okatan

Etlik İhtisas Hastanesi:
Arif Bayındır, Kemal Çayır, Ramazan İşler, Ümmüş İşler

Başkent Üniversitesi Hastanesi:
Metin Duruduygu, Cumhur Emre

Akay Hastanesi:
Şefik Rahman (Pakistan uyruklu), Arif Cedun (Pakistan uyruklu)

GATA:
Eda Çelik 

Anafartalar Çarşısı esnafı işyerlerine bayrak astı

Ulus’ta dün akşam saatlerinde 6 kişinin ölümüne ve 100 kişinin yaralanmasına neden olan saldırıyı protesto etmek için Ulus esnafı işyerlerini bugün bayraklarla donattı.

Ulus Anafartalar Çarşısı önünde dün akşam saatlerinde meydana gelen patlamada iş yerleri hasar gören esnaf, polis tarafından tek tek kimlik kontrolünden geçirilerek iş yerlerine alınmaya başlandı.

Esnaf, patlamadan etkilenen iş yerlerinde temizlik yaparak kırılan camlarını taktırıyor.

Patlama meydana geldiği Anafartalar Çarşısı’na incelemeler yapmak için gelen Ankara Ticaret Odası Başkanı (ATO) Sinan Aygün, esnafa Türk bayrakları dağıttı. Esnaf, Türk bayraklarını patlamada zarar gören iş yerlerine astı.

Patlama alanında alınan geniş güvenlik önlemleri sebebiyle bazı basın mensupları, kimlikleri yeterli görülmeyerek alana alınmadı. Bu nedenle polis ve basın mensupları arasında tartışma yaşandı.

Bazı esnafın da iş yerlerine "cenaze nedeniyle kapalıyız" yazılarını astıkları görüldü.

Caddenin trafiğe kapatılması nedeniyle Atatürk Bulvarı ve Çankırı Caddesi’nde trafik yoğunluğu yaşanıyor.

TÜM CAMLAR KIRILMIŞ

Bölgede hemen hemen bütün iş yerlerinin camlarının kırılmış olduğu görülürken hasar tespit çalışmaları da başladı. Hasar tespit çalışması nedeniyle Anafartalar Çarşısı ve çevresindeki alış veriş merkezlerine güvenlik nedeniyle elektrik verilmiyor. Çevre esnafı olay anını ve yaşadıkların ANKA’ya anlattı.

BİR HAFTADIR YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ VARDI

Anafartalar Çarşısı’nda konfeksiyon işletmesi sahibi olan İbrahim Solmaz, “Böyle bir patlama duymadım. Dükkandan kendimi dışarı attığımda her taraf kan gölüydü. Ağır yaralılar vardı. Olayın hemen ardından zaten güvenlik önlemleri alınarak bölgeden uzaklaştırıldık. Bir haftadır burada yoğun güvenlik önlemleri vardı. Ancak bu bombayı göremediler. Esnaf bundan sonra kendini kolay kolay toparlayamaz, kimse esnafa yardım etmez. Modern Çarşı da yanmıştı, kimse esnafa yardım etmedi" dedi. Ayakkabı mağazası sahibi Yılmaz Baştuğ da, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Akşam saatlerinde müthiş bir patlama duyduk. Hepimiz kendimizi dışarı attık. Yaralıların hepsi kapının önündeydi. Ancak yardım bile edemedik. Binada o anda büyük bir izdiham vardı. Eğer elektrikler patlamanın etkisiyle kesilmiş olsaydı üst katlarda çalışanlar kendilerini aşağıya atarlardı ve büyük bir facia olurdu. Ölüler ve yaralılar arasında esnaf arkadaşlarımız da var. Zaten mağdur olan esnaf bu saldırıyla perişan oldu.

ÖNCEKİ HABERLER

İş merkezlerinin bulunduğu Ulus’ta dün akşam 18:45’te Anafartalar çarşısı yakınlarında yaşanan patlamada 6 kişi öldü, 79 kişi yaralandı. Çarşının giriş bölümünde çökmeye ve çevredeki binalarda hasara neden olan patlamanın ardından olayla ilgili olarak gözaltına alınanlar var.

Bomba imha ekiplerinin çarşıda yaptığı araştırmanın ardından itfaiye ve kurtarma ekipleri Anafartalar Çarşısına girdiler. Ekipler tarafından 6 kişinin cesedi çarşıdan çıkarıldı.

Yaralılardan 6’sı Ankara Hastanesi’nde, 10’u Numune Hastanesine ve 1’i de İbni Sina Hastanesine kaldırıldı. Yaralılar arasında Pakistan uyruklu 4 kişi de bulunuyor.

Patlamada yaralanan Serkan Ardınç, Süleyman Danacı, Serkan Duman, Selahattin Deniz, Osman Kocagöz ile soyadı henüz belirlenemeyen İhsan adında bir kişi İbn-i Sina Hastanesi’ne getirildi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise yaralıların büyük çoğunluğunun, ayakta tedavi edildiğini durumu ağır olan birkaç kişinin ise ameliyata alındığını söyledi.

Patlamanın ardından Numune Hastanesi’nde tedavi gören yaralıların kimlikleri belli oldu.

Yaralıların isimleri şöyle:

Gökhan Kılınç, Oktay Topal, Mehmet Emin Şimşek, Hatice Şanlıer, Ekrem Özmen, Ayşe Kuyuk, Figen Hoşkal, Aydın Canbek, Halil İbrahim Kopça, Caner Kaplan, Hacı Karagöz, Güllü Çolakoğlu.

Hastanede ayrıca, Salman Dalhani, Tarık Zafer İkbal, Ali Ezad Abbas, Abdul Mozed Khan, Muhammed Korhan ve Zülfikar Lodin adlı 6 Pakistan vatandaşının tedavi gördüğü belirtildi.

Pakistanlı bir askeri yetkili hastane çıkışında yaptığı açıklamada IDEF 2007 Fuarı için Ankara’ya geldiklerini söyledi. Yetkili, şu an hastanede bulunan 6 Pakistanlı’nın hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti.

İsmail Muharremoğlu, Bilal Bayram, Zafer Kargal, Hanife Kumru, Satılmış Yüksekkaya, Haydar Eryılmaz, Ecehan Demirok, Leman Çekiç, İbrahim Kılıç, Ersan Karabulut, Haydar Ali Altıntaş, Mehmet Nuri Laleli, Tuba Doğan, Hüseyin Demirhan, Levent Yıldırım, Tevfik Cavuşel, Fırat Altunhan, Aysel Dayı, Rıza Kumru, Baki Koçak, Ayşe Kılıç, Pakistanlı Amir Hüseyin Han, Vahit Kılıç, Selma Karakaya, Ayşe Bozkur, Oğuzhan Kılıç, Haydar Taşkesen, İbrahim Köylü, Fırat Altınsoy, Hasan Bulut, Marziye Aktaş,soyadları belirlenemeyen Hayrettin ve Rıza isimli vatandaşlar. 


DIŞKAPI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 

Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne Pakistan uyruklu Adil Mesut ile Beyler Hocafay, Erol Fakirberk, Berfin Bayram ve Dilan Gündüz, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine Sade Alpkoçak, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine Engin Yılmaz ve Hamza Arı’nın sevk edildikleri bildirildi.

Anafartalar Çarşısı’nın karşısındaki Ulus Şehir Çarşısı’nın güvenlik kameralarının görüntülerine, incelenmek üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince el konuldu.

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ 

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi görenlerin kimlikleri belli oldu.

Alınan bilgiye göre, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören yaralıların isimleri şöyle:

Pakistan uyruklu Adeal Mascod, Tayyaba Pirzada ile Hülya Develi, Berkin Bayram, Hüseyin Elvan, Beyler Macentaş ve Aydın Bedir.

Yaralılardan Hülya Develi ile Berkin Bayram’ın, tedavilerinin beyin cerrahi ünitesi yoğun bakım servisinde devam ettiği ve hayati tehlikelerinin bulunduğu belirtildi.

Kulak zarında yırtılma olduğu ifade edilen Pakistan uyruklu yaralı Adeal Mascod’un, Genelkurmay Başkanlığı yetkililerinin talebi üzerine, Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesine sevk edildiği, genel sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi. Tayyaba Pirzada isimli yaralının ise plastik cerrahi ünitesinde ameliyatta olduğu kaydedildi.

ERDOĞAN VE BÜYÜKANIT OLAY YERİNDE 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Or. Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları olay yerinde incelemelerde bulundular.

Patlamaya hain ve gaddar bir saldırı olarak niteleyen Başbakan Erdoğan, terörün kimi nerede nasıl vuracağı belli olmayan bir fenomen olduğunu söyledi. “Güvenlik güçlerimiz en geniş tedbirlerini almış olmalarına rağmen böyle bir olay yaşamış bulunuyoruz” diyen Erdoğan şunları söyledi:

“Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde, teröre karşı elbirliği güç birliği yapmak zorundayız. Teröre karşı uluslararası bir mücadele platformu oluşturulmalıdır. Hükümet olarak tüm birimlerimizle bu mücadelenin sürdürülmesine yönelik daha yeni toplantılar yapıldı. Önümüzdeki aylar için de çok da hassas tedbirler içindeyken böyle bir olayla karşılaştık. Şu anda güvenlik güçlerimiz olayla ilgili araştırmalarını sürdürüyorlar. Bunun neticesinde çıkacak sonuç üzerinde tabii ki atılacak adımlarımız olacaktır.”

BÜYÜKANIT: ARKASINDA KİMLER VAR, ONLARA BAKMAK LAZIM 

Hacettepe Üniversitesi hastanesinde yaralıları ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da terör örgütünün büyük şehirlerde bu tür saldırılarda bulunabileceğini belirterek, “Terör örgütlerini kim besliyor, arkasında kimler var, onlara bakmak lazım” dedi.

İçişleri Bakanı Osman Güneş’in yanı sıra Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz da olay yerine geldiler.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Poyraz ile beraberindeki Cumhuriyet Savcıları olay yerine gelerek incelemelere başladılar.

BAYKAL: ‘ÇOK ACI, ÇOK ÜZÜNTÜ VERİCİ BİR OLAY
 
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ulus’ta Anafartalar Çarşısı önündeki patlamanın “çok acı ve üzüntü verici bir olay” olduğunu belirterek, “Milletçe bir dayanışma içine girmemiz gerekiyor” dedi.

Baykal, patlamanın meydana geldiği yerde incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Ankara’da çok uzun süreden beri yaşanmamış nitelikte büyük bir olayla karşı karşıya olunduğunu belirten Baykal, şöyle konuştu:

“Bir büyük kente, masum insanlara yönelik bir şiddet olayı, bir terör olayıyla karşı karşıya olduğumuz kesindir. Bunun kaynağı, siyasi çıkış noktası neresidir? Bu yakında aydınlatılacaktır. Ama üzerinde durulan olasılıklar C4 kullanılmış olduğuyla ilgilidir. Bunun bir süreden beri Türkiye’ye dışarıdan taşınarak, Türkiye’deki terör hareketlerinde yaygın bir şekilde kullanılan bir patlayıcı olduğunu biliyoruz. Bu konuda güvenlik güçleri uzun bir süreden beri uyarılarını yapıyorlardı. Ama öyle anlaşılıyor ki konu artık hayata geçirilme noktasına gelmiştir. Konu çok acı bir olay, çok üzüntü verici bir olay. Milletçe bir dayanışma içerisine girmemiz gerekiyor.”

POLİS KAYNAKLARI: A-4 TİPİ BOMBA 

Patlamaya A-4 tipi bir bombanın neden olduğu belirtiliyor. A-4 tipi patlayıcı daha çok terör örgütü PKK tarafından kullanılıyor.

Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Savcılığı olaya el koyarak soruşturma başlattı. Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kelkit olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Kelkit halen olay yerinde soruşturma ile ilgili bilgi topluyor. Kelkit’e emniyetten ve Ankara adliyesinden bir ekip de eşlik ediyor.

ŞAHİN İNCELEME YAPTI 

Ulus’taki Anafartalar Çarşısındaki patlamanın ardından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, olay yerinde incelemelerde bulundu.

Şahin, gazetecilerin patlamanın nedenine ilişkin soruları üzerine, “Neden olduğu konusunda herhangi bir açıklama yapabilecek durumda değilim. Emniyet Müdürlüğümüzün uzmanları inceleme yapıyorlar. İnceleme sonucunda sanıyorum görevli savcı, Vali Bey bir açıklama yaparlar” dedi.

GÖRGÜ TANIKLARI: DURAK ÇOK KALABALIKTI 

Şehir çarşısında esnaflık yapan Mehmet Yılmaz, patlama sesiyle birlikte yola çıktıklarını ve sesle birlikte alev çıktığını gördüklerini söyledi. Bu sırada bir kişinin yandığına tanık olduklarını anlatan Yılmaz, kişinin üzerine kilim örterek ve suyla söndürmeye çalıştıklarını bildirdi.

Patlama sırasında çarşının önündeki otobüs durağının çok kalabalık olduğunu ifade eden Yılmaz, 40’a yakın yaralıyı araçlarla hastanelere gönderdiklerini kaydetti.

Yılmaz, bu sırada kopan kol ve bacaklar gördüğünü, patlama nedeniyle yer yer çöküntü olan iki mağazadan da bazı kişilerin çıkaramadıklarını bildirdi.

Ugur Öztürk adındaki bir diğer görgü tanığı da patlamayla birlikte camların geniş bir çevreye yayıldığını siyah dumanlar çıktığı ifade etti.

Parçalanan bir kişiyi gördüğünü anlatan Öztürk, 7-8 yaralının da çevrede bulunan esnaf ve polisler tarafından arabalara bindirildiğini kaydetti.

’25 YARALININ TEDAVİSİ YAPILDI’ 

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Gümrükçüoğlu yaralıların son durumu ile ilgili şunları söyledi: “Tüm hastanelerimizde bütün doktor kadrolarımızla birlikte yaralı vatandaşlarımızın tedavileri yapılıyor. Tıbbi olarak hiçbir sıkışıklık sözkonusu değil. Büyük oranda yaralı sayısı da yok. Toplam 25 kadar vaka bulunmakta, hayati tehlike mevcut değil.”

A 4 PATLAYICI İÇİN SON 2 AYDA 23 İHBAR YAPILDI 

Polis yetkilileri A 4 tipi plastik patlayıcı askeri bir ekipman olduğunu. Son iki ayda, Muğla’da, Van’da, Ağrı’da, İzmir’de ve Şırnak’ta 23 A 4 ihbarının yapıldığını ve 240 kiloya yakın patlayıcının ele geçirildiğini belirtti. A 4 tipi plastik patlayıcılar cam macunu kıvamında ve kirli beyaz renkte oluyor. Patladığı anda çevresine ısı ve basınç veriyor.

Patlayıcı, PKK'yı işaret ediyor

Ulus'taki patlamada kullanılan A-4 tipi plastik patlayıcıdan Türkiye'de 1 ton civarında olduğu, bunun büyük bir bölümünün PKK tarafından Irak'tan sokulduğu biliniyor. Patlayıcıların, teröristler tarafından batıdaki şehirlere taşındığı, örgütün bombaları; önemli noktalara, toplu ulaşım yerleri, alışveriş merkezleri, güvenlik güçlerinin görev yaptığı noktalara yerleştirmeyi hedeflediği gelen bilgiler arasındaydı. 

Dünya basını ilk haber olarak verdi

Dünyanın önde gelen yayın organları, Ankara- Ulus’ta meydana gelen patlamayı "Acil haber" uyarısıyla duyurdu. Uluslararası yayın organları patlamanın nedeninin henüz belirlenemediğini belirtirken olayın Türkiye’de erken seçim kararı verildikten hemen sonra meydana geldiğinin altını çizdi.


Olay yerinden fotoğraflar için tıklayın

ajanslar
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2007 Çarşamba 13:19:14
Güncelleme :23 Mayıs 2007 Çarşamba 17:16:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahimtokmak IP: 88.234.236.xxx Tarih : 22.05.2007 22:27:15
TERÖR SALDIRISINI ŞİTDETLE KINIYOR ÖLENLER ALLAHTAN RAMET YARALILARA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM İNSAN İNSANI ÖLDÜRMEZ? İNSANSA İNSANI ÜZMEZ? HANKİ İNSAN BUNA ÜZÜLMEZ? BU DÜNYA FANİ ŞİTDETE RÖRÖRE DEYMEZ? CENNET ÜLKEMİ KANA BULADINIZ? OLMASIN SİZİN HİÇ MURADINIZ? SİZLER ŞEYTANLA YANNIZ KALDINIZ? BATSIN SİZİLERİN SİZİN ADINIZ? TÜRKİYE BÖYÜK GÜÇLÜ DEVLET? ÜSTESİNDEN GELECEK TERÖRÜN DEVLET MİLLET? BU BÖ YÜK PARBARLIK CAHİLİYET? RAPBİM SİZEDE VERSİN BİRAZ MERHAMET? GERCİ ANLAMAZSINIZ İNSANLIKTAN? SAHİPSİZ DEYİL BU CENNET VATAN? HER KARIŞINDA BİNLERCE ŞEHİT YATAN? İT EKMEYİNİ YEDİNİZ SUYUNU İÇDİNİZ BİRAZ UTAN? TERÖRÜN DİNİ MİLLETİ DEVLETİ OLMAZ? UYANIK OLMAMIZ LAZIM BU İŞ BÖÜYLE KALMAZ? ASACAKSIN BAK OLUYORMU BİDAHA YARAMAZ? NE BU DEVLETNE BU ULUS ASLAMI ASLA SOLMAZ SOLDURULAMAZ? SAYGILARIMLA

esmer öral IP: 88.227.168.xxx Tarih : 22.05.2007 23:25:39
Yarın gazetelerde bunu yapanlar bulunucak,gereken neyse yapılacak,arkasında kim var yakalanacak her zamanki aynı saçmalıklar devletin oyunları yoğunlaşan seçim gündemini değiştirmek ve doların düşüşünü önlemek amacaıyla medyaylan ortak bir çalışmanın tablosu ne kadar acı verici bir durum yazık halkı önemseyen kimse yok herkes kendi çıkarına uğruna mücadele verir olmuş bu ülkede çok yazık çok...

yalnız kurt IP: 88.227.60.xxx Tarih : 24.05.2007 22:23:15
bütün bu çarşıda çalışanları taktir ediyorum TÜRK BAYRAĞI ASMAKLA BİZ SONUNA KADAR VARIZ DEMEYİ KORKMADAN SÖYLEDİKLERİ İÇİN.TÜRK ZEKİDİR, TÜRK SABIRLIDIR.TÜRKÜN SABRINI ZORLAMAYIN.

ibrahimtokmak IP: 88.234.236.xxx Tarih : 22.05.2007 22:22:00
TERÖR SALDIRISINI ŞİTDETLE KINIYOR ÖLENLER ALLAHTAN RAMET YARALILARA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM İNSAN İNSANI ÖLDÜRMEZ? İNSANSA İNSANI ÜZMEZ? HANKİ İNSAN BUNA ÜZÜLMEZ? BU DÜNYA FANİ ŞİTDETE RÖRÖRE DEYMEZ? CENNET ÜLKEMİ KANA BULADINIZ? OLMASIN SİZİN HİÇ MURADINIZ? SİZLER ŞEYTANLA YANNIZ KALDINIZ? BATSIN SİZİLERİN SİZİN ADINIZ? TÜRKİYE BÖYÜK GÜÇLÜ DEVLET? ÜSTESİNDEN GELECEK TERÖRÜN DEVLET MİLLET? BU BÖ YÜK PARBARLIK CAHİLİYET? RAPBİM SİZEDE VERSİN BİRAZ MERHAMET? GERCİ ANLAMAZSINIZ İNSANLIKTAN? SAHİPSİZ DEYİL BU CENNET VATAN? HER KARIŞINDA BİNLERCE ŞEHİT YATAN?

huriye melda mutlu IP: 88.248.13.xxx Tarih : 4.09.2007 12:15:43

Ne zaman bu canilikten bu şiddettten kurtulacagız?İster türkiyeye ister baska yurtdıısnda bir ülkeye yapılmıs olsun sonucta bu terör insanlıga yapılmıs bir saldırıdır!senelerdir beyinleri yıkanmıs insanların insanlıga yapmıs oldukları vahşedi bu insanlık dısı saldırları izlemekle yetinmek zorunda kalıyoruz..şimdi soruyorum ne geçti elinize?insanlarımız öldü evde annesini bekleyen 5 yasındaki yavrucagın annesi öldü ... eve para getirsin diye bekleyen belkide bes çocuklu bir ailenin diregi kırıldı ne geçti elinize?biz diretmek yerine 5 yasındaki çocuguna para kazanıp ayakkabı alabilmek için giderken vuran bir nneyi ailesi töreye karsı geldi dierek cenazesinde iyi biliriz bile diyemeyen bir türkiyeyeiz!biz insanlarımıza insanca davranmayı ögrenelim ki sonra beyni yıkanmıs insanlar vazgecsin ....