20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

'Türkler Facebook rekoru kırdı'

İngiliz The Sunday Times gazetesi, internet dünyasının en popüler sosyal ağı Facebook'un Türkiye'deki kullanıcı sayısının 1 ay içinde yüzde 466 arttığını ve büyüme hızıyla bütün dünya ülkelerini geride bıraktığını yazdı.


Amerikan Koleji öğrencileri arasında yapılan araştırmanın sonuçlarını yayımlayan gazete, Facebook'un, seks ve bira ile özleştirilen 'ipod'dan sonra ikinci sıradaki popülerliğini koruduğunu yazdı.

Geçen yıl 26 Ekim- 25 Kasım arasında 1 aylık istatistikler dikkate alınarak oluşturulan dünya büyüme grafiğinde, Türkiye'nin yüzde 466 büyüme ile ilk sırada yer aldığı, bunu sırasıyla İsrail (yüzde 171), Fransa (yüzde 109), Çin (yüzde 87), Suudi Arabistan (yüzde 31), Pakistan (yüzde 24) ve İngiltere'nin (yüzde 18) izlediği bildirildi.

42 milyon kullanıcı
Hızla yayılan Facebook ağının etkilerinin tahmin edilemez düzeye ulaştığı belirtilen haberde, bazı online şirket sahiplerinin bunu endişe uyandırıcı bulduğuna ilişkin görüşleri yayımlandı.

Çalışanların iş saatlerini Facebook başında geçirmeye başladıkları ve bunun büyüyen sorun olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca Facebook'un gerçek iletişimi öldürdüğü iddia edildi.
Türkiye'de 42 milyon kullanıcısı olduğu sanılan Facebook, yeni ve eski arkadaş bulmak için kullanılan sosyal ağ.

...
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 08:19:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?