28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Türkler ülkesiyle gurur duyuyor

Uluslararası araştırma şirketi Gallup'un anketine göre Türk halkı ülkenin beş yıldır ilerlediğini düşünüyor, geleceğe umutla bakıyor.

Uluslararası araştırma şirketi Gallup'un anketi, Türkiye'nin 5 yıl öncesine göre ilerlediğini düşünen Türk halkının, bundan gurur duyduğunu ve geleceğe umutla baktığını ortaya koydu. The Gallup Organization Europe adlı şirket, Avrupa Birliği ülkeleri ile Türkiye'de anket yaparak 'vatandaş memnuniyeti ile kurumlara güveni' ölçtü.

'LİDERLER İYİ ÇALIŞIYOR'
Anket sonuçlarına göre, "Türk halkı, Türkiye'nin ilerlediğini ve liderlerin iyi çalıştığını'' düşünüyor. Ankette Türkler, 5 yıl öncesine göre, ülkesinden gurur duyan milletler arasında yüzde 65 oranıyla ilk sırada yer alıyor. Türkleri, yüzde 40'la Yunanlılar, yüzde 39'la İspanyollar, yüzde 30'la Macarlar, yüzde 26 ile İngilizler, yüzde 18'le İtalyanlar, yüzde 14'le Danimarkalılar, Fransızlar ve Almanlar izliyor. Yüzde 13 ile İsveçliler ise son sırada yer alıyor. Anketin, "kurumlara güven'' konulu bölümünde ise katılımcılara ''orduya, sağlık sistemine, finans sektörüne, seçimlerin dürüst yapılıp yapılmadığına, yargıya, dini organizasyonlara, medyanın kalitesine ve ulusal hükümete güven'' konularındaki görüşleri soruldu. Anket sonuçları, halkların en fazla ordularına güvendiklerini gözler önüne serdi.

EN GÜVENİLEN KURUM ORDU
AB ülkelerinde orduya güvenenlerin oranı yüzde 67 iken, bu oran Türkler arasında yüzde 86'yı buluyor. Araştırmaya göre, Türkler ordudan sonra en fazla hükümete güveniyor. Türkiye'de hükümete güven oranı yüzde 60'la ikinci sırada geliyor. AB ülkelerine bakıldığında güven açısından ulusal hükümetlerin son sıralarda (yüzde 40) yer aldığı görülüyor.
.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2006 Salı 04:15:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?