15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Uçağı önce onlar terketti

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, uçakta 136 yolcu 6 mürettebat olduğunu belirterek, Kokpitte bulunan iki pilotun kokpit camlarından çıkarak uçağı terk ettiğini kaydetti.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru Atlas Jet Hava Yollarına ait uçağın kaçırılmasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, uçakta 136 yolcu, 2’si pilot, 4’ü kabin görevlisi 6 mürettebatın bulunduğunun altını çizerek, terörist sayısının ise 2 olduğunu söyledi.

Arıduru, Ercan-İstanbul seferinin yapmak üzere saat 07.15’te Ercan Havaalanından ayrılan uçağın iki erkek yolcu tarafından kaçırıldığını belirterek, “Pilotlar, teröristlerin tüm direncine rağmen uçağı yerel saatle 08.15’te Antalya Havalimanı’na indirmeyi başarmışlardır. Daha sonra teröristler tarafından uçağın yolcu giriş kapısı zorlanarak açılmış ve kabin ekibine zarar verileceği tehdidinde bulunmuştur" dedi.
Kokpitte bulunan iki pilot kokpit camlarından çıkarak uçağı terk ettiğini kaydeden Arıduru, uçapın pistte bekletildiğini ifade etti.

Teröristlerin yaşlı ve çocukları bırakacağını bildirerek, yetkililerle görüşmeyi talep ettiğinin altını çizen Arıduru, “Yaşlı ve çocukların serbest bırakılması sırasında yaşanan karışıklıktan faydalanarak diğer yolcuların büyük kısmı uçağın arka kapısından uçağı terk etmiştir" diye konuştu.
Arıduru, oluşturulan kriz masası ile gelişmelerin yakından takip edildiğini söyledi.

ANKA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2007 Cumartesi 12:55:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İbrahim ÇAKICI IP: 88.240.5.xxx Tarih : 18.08.2007 14:50:11
BAŞLIK ŞÖYLE OLMALIYDI: ÖNCE FARELER TERKETTİ... OLACAK İŞ DEĞİL! BU KAÇIŞ UÇAK KAÇIRMA OLAYININDAN ÇOK DAHA FAZLA SİVİL HAVACILIĞIMIZA ZARAR VERECEK BİR REZALETTİR... DÜNYANIN HER YERİNDE HER AN UÇAK KAÇIRILABİLİR. ANCAK TÜRKİYE'DEKİ BU REZALET HİÇ BİR YERDE YAŞANMAMIŞTIR. EVİNE HIRSIZ GİREN ERKEĞİN ARKA BALKONDAN ÇOCUĞUNU VE KARISINI EVDE BIRAKIP KAÇTIĞINI DÜŞÜNEBİLİYOR MUSUNUZ? DÜNYA LİTERATÜRÜNE 'GEMİSİNİ TERKEDEN TÜRK KAPTAN ' DİYE BİR DEYİM EKLEDİLER. HALBUKİ GENEL KANI ÖNCE FARE(!)LERİN TERKEDECEĞİ İDİ... YALNIZCA PİLOTLARIMIZIN DEĞİL TÜM TÜRK MİLLETİNİN GURURU KIRILMIŞTIR. BUNUN MAZUR GÖRÜLECEK BİR YANI YOKTUR. REZALET, REZALET ÜSTÜNE... BAŞSIZ KALAN YOLCULARIN PANİK HALİNDE UÇAĞIN ORASINDAN BURASINDAN ATLAYARAK KAÇIŞI TÜM DÜNYADA İZLENDİ VE REZALET TESCİLLENDİ. OLAY BU ŞEKİLDE SONUÇLANMASAYDI VE KORSAN DENİLEN SOYSUZLAR GERÇEKTEN BOMBAYI(VARSA) PATLATSAYDILAR, AÇIKLAMALARDA BULUNAN ONCA ZEVAT ACABA YİNE BU FARE-PİLOTLARIN KAÇIŞI KONUSUNDA BÖYLE Mİ KONUŞACAKLARDI? SONUÇ OLARAK; TOPLUMDA KUTSAL DEĞERLERİMİZİN NE DERECE TAHRİP OLDUĞUNUN DA BİR GÖSTERGESİ BU OLAY-BAĞIŞLANAMAZ!...