20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Uçakta bomba var!

Türk Hava Yolları'nın (THY) Ercan-İstanbul seferini yapan uçağında kabin memurlarının bulduğu "Uçakta bomba var, 45 dakika sonra patlayacak" yazılı not, paniğe neden oldu.

Edinilen bilgiye göre, THY'nin Ercan-İstanbul seferini yapan TK-5407 sefer sayılı TC-JLM kuyruk tescilli Airbus A-319 tipi yolcu uçağı, 106 yolcusuyla Kıbrıs Ercan Havaalanı'ndan saat 18.30 sıralarında havalandı.

Havalandıktan bir süre sonra uçaktaki kabin memurları, boş bir koltuğun üzerinde el yazısı ile yazılmış "Uçakta bomba var, 45 dakika sonra patlayacak" notu buldu. Kabin memurları, durumu uçağın kaptan pilotuna bildirdi. Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi ile irtibata geçen uçağın kaptan pilotu, iniş için öncelik istedi. İzin aldıktan sonra saat 20.13'de Atatürk Havalimanı'na inen uçak boş bir alana çekilirken, olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve polis ekipleri yönlendirildi. Yolcuların uçaktan tahliyesinin ardından bomba imha uzmanları ve bomba arama köpekleri uçakta detaylı arama yaptı.

Bu arada uçağın yolcuları havalimanındaki bekleme salonlarına yönlendirildi. Yolcuların burada polis ekipleri tarafından ifadelerinin ve el yazısı örneklerinin alındığı öğrenildi. Uçağın altına getirilen X-Ray cihazı ile de yolcuların bagajları detaylı arandı. Uçakta ses sanatçısı Seda Sayan ve oyuncu Oya Başar'ın da olduğu öğrenildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2011 Pazar 21:36:03
Güncelleme :2 Ocak 2011 Pazar 22:29:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?