22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Ücretsiz sünnetten vatandaş habersiz

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamında olan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensuplarına ücretsiz sünnet uygulaması 15 Haziran'da başladı. Ancak vatandaşların çoğunun konudan haberdar olmaması dikkat çekiyor

Daha önceleri 150-200 YTL ödemek zorunda olan vatandaşlar, yeni uygulama ile bu masraftan kurtulmuş oldu.

Bedava sünnet uygulamasından bazı hastane yönetimlerinin de haberi yok. Bazı hastaneler, uygulama talimatı beklediklerini belirterek bedava sünnet yapmıyor. Duruma tepki gösteren SSK İzmir Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkilileri, uygulama talimatına gerek olmadığını, hastanelerde ücretsiz sünnet uygulamasının 15 Haziran tarihi itibarıyla başlatıldığını belirttiler. İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nin cerrahi bölümüne sünnet başvurularında artış kaydedildiği öğrenildi. SGK ile anlaşması bulunmayan Ege Üniversitesi'nde ise sadece sünnet kesim parası olarak 250 YTL alınmasına rağmen ancak kasım ayına gün veriliyor.

Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız SGK yetkilileri, Sağlık Uygulama Tebliği'nin 15 Haziran 2007 tarihinden itibaren yürürlüğe girdiğini belirttiler. Yetkililer, sigortalının, Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşme imzalamış olan hastanelere de başvurarak çocuklarını sünnet ettirebileceğini belirttiler. Daha önceden sünnet bedellerinin karşılanması için tıbbî gerekliliğin sağlık kurulu raporu ile belgelendirilmesi gerektiğinin altı çizen SGK, bu durumun sünnet işlemlerinin ehil olmayan kişiler tarafından sağlıksız şartlarda yapılması sonucunu doğurduğunu hatırlattı.

Zaman
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2007 Cumartesi 08:31:33
Güncelleme :23 Haziran 2007 Cumartesi 09:46:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?